Lil Baby pidätettiin Las Vegasissa – räppäriä epäillään laittoman aseen hallussapidosta

Lil Baby poseeraamassa keltaisessa toppaliivissä. Lil Baby pidätettiin Las Vegasissa – räppäriä epäillään laittoman aseen hallussapidosta.
Rap-artisti Lil Baby ei ole ensimmäistä kertaa tekemisissä lainvalvonnan kanssa.
Kenneth Chappello

Räppäritähti Lil Baby joutui ongelmiin lain kanssa Las Vegasin yössä, kun hänet pidätettiin epäiltynä aseen hallussapidosta ilman lupaa. Vaikka artistilla on lupa kotiosavaltiossaan Georgiassa, Nevadan tiukat aselait eivät sitä tunnusta.

Las Vegasissa maanantaiaamuna pidätetty räppäri Lil Baby, oikealta nimeltään Dominique Jones, kohtaa syytteitä aseen laittomasta hallussapidosta ilman lupaa. Pidätys tapahtui Etelä-Las Vegas Boulevardilla noin kello viiden aikaan aamulla.

Aseen hallussapito ilman lupaa

Las Vegasin poliisilaitoksen mukaan Lil Baby pidätettiin epäiltynä piilotetun aseen kantamisesta ilman asianmukaista lupaa. Vaikka tarkempia yksityiskohtia tilanteesta ei ole julkistettu, TMZ:lle ja Rolling Stonen mukaan hotellin valvontakameratallenteissa näkyy, kuinka räppärille ojennetaan ase Encore-hotellissa. Jones vapautui pian pidätyksen jälkeen maksettuaan 5000 dollarin takuusumman.

Lakiteknisiä kiemuroita

Lil Babyn asianajajat, Drew Findling ja David Chesnoff, ovat ilmaisseet tiedotteessa, että heidän asiakkaallaan on voimassa oleva Georgiassa myönnetty lupa piilotetun aseen kantamiseen. Kuitenkin Nevadan osavaltio ei tunnusta Georgiassa myönnettyjä aselupia, mikä saattaa olla syy pidätykseen. Asianajajat ovat ilmoittaneet tutkivansa tapausta ja sen taustoja tarkemmin.

Edelliset oikeudelliset ongelmat ja ura huipulla

Lil Baby ei ole ensimmäistä kertaa lain väärällä puolella. Vuonna 2021 hänet pidätettiin Pariisissa epäiltynä huumausaineiden hallussapidosta, ja vuonna 2019 hän sai Atlantassa syytteen holtittomasta ajamisesta.

Räppäri on kuitenkin tunnettu myös menestyksestään musiikkimaailmassa. Hänen albuminsa My Turn nousi listaykköseksi vuonna 2020, ja kappale The Bigger Picture, joka käsittelee George Floydin kuolemaa ja poliisiväkivaltaa, saavutti Billboardin Hot 100 -listan kolmannen sijan. Lil Baby on myös voittanut BET-palkinnon parhaana miespuolisena hiphop-artistina vuonna 2021 ja Apple Music Awardin vuoden artistina 2020.

Seuraavat askeleet

Lil Babyn seuraava oikeudenistunto on määrätty lokakuun 1. päivälle Las Vegasissa, missä selviää, joutuuko hän vastaamaan syytteisiin laittomasta aseen hallussapidosta. Asianajajat toivovat kuitenkin, että tilanne selviää heidän tutkintansa myötä.