Lecrae julkaisi oman versionsa Kendrick Lamarin kappaleesta ”Watch The Party Die”

Lecrae poseeraa kameraa kohti. Lecrae julkaisi oman versionsa Kendrick Lamarin kappaleesta.
Lecrae ja Kendrick Lamar ovat tunteneet toisensa jo vuosien ajan.
Reach Records

Kristillinen rap-artisti Lecrae julkaisi oman versionsa Kendrick Lamarin kappaleesta ”Watch The Party Die”, vastaten Lamarille, joka pohtii lyriikoissaan, miten käsitellä konflikteja hengellisyyden ja aggressiivisuuden välillä.

Kristillinen rap-artisti Lecrae julkaisi oman versionsa Kendrick Lamarin kappaleesta Watch The Party Die, vastaten Lamarille, joka pohtii lyriikoissaan hengellisyyden ja aggressiivisuuden välistä konfliktia. Lauantai-iltana Lecrae jakoi Instagram-tilillään pätkän, jossa hän räppää Lamarin kappaleen biitin päälle, lisäten siihen oman hengellisen ja henkilökohtaisen sävynsä.

Artwork-kuvassa mustien Air Force 1 -kenkien sijaan nähdään valkoiset kengät, tuoden visuaalista kontrastia alkuperäiseen versioon. Lecrae kiteyttää viestinsä voimakkaasti lyriikoissaan: ”Christ ain’t watch the party die, He died instead of it”. Verse tiivistää hänen hengellisen näkökulmansa, jossa armo ja anteeksianto nousevat vastaukseksi rap-kulttuurin aggressiivisiin teemoihin.

Lue myös: Kendrick Lamar yllätti: uusi kappale vain päiviä Super Bowl -ilmoituksen jälkeen

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Lecrae (@lecrae) jakama julkaisu

Kendrick Lamarin pohdinta Lecraesta ja moraalisista valinnoista

Kendrick Lamarin alkuperäinen kappale Watch The Party Die käsittelee syvällisiä teemoja, kuten konfliktien käsittelyä ja henkilökohtaista moraalia. Lyriikoissaan Kendrick viittaa suoraan Lecraeen: ”Sometimes I wonder what Lecrae would do / Fuck these n*ggas up or show ’em just what prayer do?”. Viittaus kertoo Kendrickin pohdinnasta siitä, miten hän itse voisi toimia vastaavassa tilanteessa: tarttuisiko hän perinteiseen rap-maailman aggressioon vai seuraisiko hän Lecraen hengellisempää lähestymistapaa ja vastaisi rukouksella.

Kysymys resonoi Kendrickin musiikissa laajemminkin, sillä hänen tuotannossaan käsitellään usein moraalisia dilemmoja, identiteettiä ja sisäisiä ristiriitoja. Kristillisistä arvoistaan tunnettu Lecrae edustaa vaihtoehtoa, jossa konflikteihin vastataan myötätunnolla ja hengellisyydellä, mikä asettaa kiinnostavan kontrastin Kendrickin aggressiivisempiin viittauksiin.

Lecrae vastasi X:ssä (entisessä Twitterissä) Kendrickin viittaukseen kappaleessa.

Artistien välinen ystävyys ja kunnioitus

Kendrickin ja Lecraen välinen yhteys ei ole uusi asia. Lecrae on aiemminkin keskustellut heidän ystävyydestään, ja Kendrick on esiintynyt Lecraen musiikkivideolla Church Clothes vuonna 2012.  Torstaina 5. syyskuuta Lecrae oli myös Jay Hill Networkin haastattelussa, jossa hän puhui tämänvuotisesta Kendrickin ja Draken välisestä konfliktista.

– Haamukirjoittajat sivuun jättäen, hän on loistava räppäri… mutta Drake on kulttuurin fani. Kendrick on kulttuurin tuote. Siinä on ero, Lecrae totesi haastattelussa.

Näkökulma korostaa eroa artistien lähestymistavoissa rap-kulttuuriin – Kendrick on kasvanut osaksi kulttuuria, kun taas Drake omaksuu sitä ulkopuolelta.

Alta voit katsoa koko videoklipin Jay Hill Networkin haastattelusta, jossa Lecrae kertoo, miksi hän ei ole tavoitellut yhteistyötä Kendrick Lamarin kanssa, vaikka heidän välillään on pitkäaikainen kunnioitus ja ystävyys.