Lady Gaga vihjaa uudesta sinkusta – mystinen nettisivu ja soittolista vievät fanit arvoitusten maailmaan

Lady Gaga alusvaatteissa. Lady Gaga vihjaa uudesta sinkusta "Disease".
Lady Gagan edellinen studioalbumi ilmestyi vuonna 2020.
Universal Music

Lady Gaga vihjaa uudesta sinkusta nimeltä ”Disease”, joka julkaistaan perjantaina 25. lokakuuta. Salaperäinen kampanja, johon kuului piilotettuja vihjeitä ja koodattuja viestejä, on herättänyt fanit pohtimaan, mitä laulajan tuleva pop-albumi tuo tullessaan.

Popin supertähti Lady Gaga on vihjaillut uudesta sinkustaan Disease, jonka odotetaan ilmestyvän perjantaina 25. lokakuuta. Kyseessä on ensimmäinen single hänen tulevalta, vielä nimettömältä pop-albumiltaan. Gaga loi faneilleen arvoituksellisen etsintäpelin, jossa vihjeitä paljastettiin mystisen nettisivun ja soittolistan avulla.

Lue myös: Rihanna yllätti: DM-pyyntö nosti nousevan R&B-artistin valokeilaan

Arvoitukselliset vihjeet ja mystinen verkkosivu

Fanien epäilykset siitä, että Gaga olisi valmistelemassa uutta julkaisua, nousivat esille jo aiemmin tällä viikolla. Universal Musicin pop-up-sivusto julkaisi eilen ennakkotallennuslinkkejä Disease-kappaleelle, mikä vahvisti fanien spekulaatiot. Sivusto tarjosi linkkejä Spotifyhin ja Apple Musiciin, ja tarkkaavaiset fanit huomasivat, että Gagan aiempien kappaleiden kirjainten muuttunut kapitalisointi saattoi olla vihje tulevasta kappaleesta. Kun tiettyjen kappaleiden ensimmäiset kirjaimet järjestettiin uudelleen, ne muodostivat sanan ”Disease”.

Lady Gaga lisäsi vain vettä myllyyn julkaisemalla omalle Spotify-tililleen soittolistan, jossa kappaleet oli asetettu järjestykseen, joka muodosti fraasin ”Gaga Disease”. Lisäksi fanit, jotka menivät gagadisease.com-sivustolle, pääsivät käsiksi nettisivuihin, jotka mahdollisesti paljastivat osia kappaleen sanoituksista.

Uusi suunta musiikissa

Gaga antoi vihjeitä lokakuun julkaisusta jo syyskuussa, kun hän julkaisi aikataulun, jossa luki ”XX lokakuu: LG7 ensimmäinen single” merkittävien päivämäärien joukossa, jotka liittyivät hänen Joker: Folie à Deux -elokuvansa promootiokierrokseen. Elokuvan julkaisua edeltäen Gaga toi markkinoille uuden albumin Harlequin, joka ammensi inspiraationsa hänen roolihahmostaan Joker-elokuvassa. Albumi sisälsi pääasiassa klassisia amerikkalaisia standardeja, kuten Get Happy ja That’s Life, mutta myös pari uutta kappaletta.

Vaikka Harlequin ei ollut suuri menestys kaupallisesti ja debytoi Billboard 200 -listalla sijalla 20, Gaga on saavuttanut suosiota elokuussa julkaistulla duetollaan Bruno Marsin kanssa. Kappale Die With a Smile on ollut kaupallinen menestys ja ylsi Hot 100 -listan kolmannelle sijalle.

Menestyksekäs paluu?

Gagan edellinen varsinainen studioalbumi Chromatica julkaistiin vuonna 2020 pandemian alkuvaiheessa ja oli merkittävä menestys. Albumi debytoi Billboard-listan kärjessä, ja sen hittisingle Rain on Me Ariana Granden kanssa nousi Hot 100 -listan ykköseksi.

Odotukset ovat nyt korkealla uuden Disease-singlen suhteen, ja se saattaa merkitä paluuta Gagan perinteisempään pop-soundiin.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Lady Gaga (@ladygaga) jakama julkaisu

Lähteet: Rolling Stone, Vogue