Koulutehtävä sai artisti Ellimein hyvälaatuisen kriisin äärelle – nyt biisit soivat radiossa asti

Ellimei poseeraa kameraa kohti. Koulutehtävä sai artisti Ellimein hyvälaatuisen kriisin äärelle.
Artisti Ellimei alkoi julkaista luomuksiaan TikTokiin koulutehtävän innoittamana.
Markus Kuoppala

Ellimei on tehnyt tasaista nousua viime julkaisuillaan ja nyt artisti vierailee ensimmäistä kertaa toisen artistin biisillä. Klangi haastatteli Elliä muun muassa musiikin opintojen tiimoilta.  

Elli Immonen kertoo haaveilleensa jo 4-vuotiaasta saakka musiikkiurasta. 2020 hän valmistui Pop & Jazz Konservatoriosta ja opiskelee parhaillaan musiikin tekijäksi ja tuottajaksi. Tänä päivänä hänet tunnetaan artistina nimellä Ellimei. Käänteentekevä hetki uralla oli koulutehtävä, jonka myötä hän alkoi julkaista luomuksiaan TikTokiin ja lopulta löysi artistina itsensä uudelleen.

Tänään, perjantaina 11. syyskuuta, julkaistiin Aatuloven biisi Maailman kaunein laulu, jolla Ellimei vierailee.

Lue myös: Sonia julkaisi tunteellisen singlen, jossa lainataan Paperi T:n klassikkobiisiä

”Miltä musiikki voisi kuulostaa vuoden päästä?”

Ellimei kertoo artistiuden rakentuvan vahvasti herkkyyden ympärille, mutta tärkeää on myös musiikintekijän rooli ja osallistuminen oman musiikin tuottamiseen. Se taas juontaa juurensa musiikin opinnoista, joiden ansiosta myös oma luova prosessi on saanut uusia tekemisen tapoja.

Vaikka opinnoissa ei musiikin markkinoimista TikTokissa opetetakaan, lähti idea julkaista omia cover-henkisiä luomuksia alustalle juuri koulusta.

– Meille tuli koulutehtävä, jossa piti miettiä miltä musa kuulostaa vuoden päästä. Ja sitten sen myötä mä tajusin että mähän voin mun tuottamista ja biisinkirjoittamista alkaa näyttämään TikTokin puolelle myös, Ellimei kertoo. 

Artistin tähän mennessä isoimmat biisit ovat ottaneet tuulta alleen juuri TikTokista ja kolmas biisi Meidän laivassa saikin alkunsa juuri kyseisestä koulutehtävästä.

– Mulle oli tärkeää, että mä sain ne kaksi ensimmäistä biisiä ulos. Sitten sen jälkeen tuli just tää koulutehtävä, joka pisti mut semmosen pienen hyvälaatuisen artistikriisin äärelle. Aloin ehkä vähän purkamaan sellasia raameja, mitkä mä olin itteni ympärille asettanut ja tajusin, että mä voin kuulostaa miltä vaan. 

Ellimein vierailu Aatuloven biisillä on artistin ensimmäinen feat.

Markus Kuoppala

Jonkin sortin läpimurtobiisiksi muodostunut Meidän laivassa syntyi nimensä mukaisesti lastenlaulun pohjalta. Kertosäkeen sanat nimittäin on lainattu Fröbelin Palikoilta, mutta biisin aihe on laitettu uuteen uskoon.

– Ihmiset tykkäs siitä, että jonkun vanhan tutun ympärille luotiin jotain uutta. Mutta yllättävällä tavalla, että otetaan lastenlaulu ja sen ympärille tehdäänkin parisuhdekipuilukappale.

Myös toistaiseksi artistin striimatuin biisi Mitä kuuluu? syntyi poikkeuksellisella tavalla. Kappaleella nimittäin kuullaan artistin siskon lapsen ääniviestejä, joihin artisti ikään kuin vastaa.

”Vaikka kävisit kaikki koulut, niin just sun kohdalle ei välttämättä osu se suuri biisiräjähdys.”

Musiikin opinnoista on kertynyt paljon hyödyllisiä oppeja ja Ellimei kokee, että koulun on hyvä muuttua musiikkialan mukana. Etenkin itsensä ja oman musiikin tuominen esille sosiaalisessa mediassa jää tällä hetkellä omalle vastuulle.

Musiikin tekijyyteen ja käytännön asioihin oppeja on kuitenkin kertynyt runsaasti. Esimerkiksi sopimusteknisiä seikkoja on käyty opinnoissa läpi.

– Mä oon tosi iloinen, että mä oon käynyt ne kaikki koulut. Koulusta saa työkaluja, mutta ei ne asiat siellä ole mustavalkoisia. Pitää muista olla rehellinen sille omalle visiolleen ja omalle tilanteelleen myöskin. Ottaa ne opit mukaan, mitä kokee itse tarvitsevansa ja haluavansa. Ja sitten sen kautta lähteä lähestymään sitä omaa työtään ja uraansa.

– Sitten kun oikeasti menee sinne alan sisään, niin toki ehkä se ristiriita on, että vaikka sä kävisit kaikki koulut, niin se ei siltikään tarkoita sitä, että just sun kohdalle tapahtuisi vaikka se suuri biisiräjähdys. 

Ellimein kohdalle ”räjähdys” on kuitenkin osunut ja ura on tällä hetkellä vakaassa nousussa. Artistin edellinen biisi Miten ihmiset löytää toisiaan (feat. Överinimittäin oli ensimmäinen, joka päätyi radiosoittoon. Samalla se oli myös ensimmäinen biisi, jolla oli vieraileva artisti.

Vierailu Aatuloven biisillä oli puolestaan ensimmäinen kerta, kun Ellimei:ta kuullaan toisen artistin biisillä. Lopputuloksena on lohtulaulu, joka muistuttaa siitä, ettei tarvitse jäädä yksin ongelmien kanssa.

– Mulla on mielessäni yksi laini joka jotenkin kiteyttää sitä ajatusta: ”sisko pidä kii, vaik maailma repii, sen pimeimmän yön jälkeen kirkkain aamu sarastaa”. Eli just se ajatus, että elämä on välillä hiton vaikeeta ja raskasta, mutta aina kannattaa muistaa että kaikesta selviää, ja ei tarvitse jäädä yksin.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!