Kivan surun aikakausi: Jokrateksen uusin single antaa esimakua tulevasta

Jokratekselta voidaan odottaa seuraavaksi astetta syvällisempiä biisejä.
Jaakko Meyn

Oululaislähtöinen Jokrates kertoo myös uusimman kappaleensa inspiroituneen omasta elämästään.

Vuonna 2019 freestyle rapin Suomen mestaruuden voittanut Jokrates on ollut aktiivinen julkaisujensa suhteen tänä vuonna. Suosituimpiin kuuluvat jambon kanssa tehty single Kui sul on mun swag? sekä kappale En haluu kuolla Helsinkiin.

Persoonallisen soundin omaava räppäri kertoo uusimman singlensä I’m Good, olevan kappale jossa huonot muistot ja tunteet ollaan käännetty päälaelleen. Singlen on tuottanut Virkailija.

– Niinku muutki omat biisit, tää kappale on saanu inspiraatiota omasta elämästä ja eri tilanteista, joihin on matkan varrella joutunu. Toki täs on ikävät fiilikset ja muistot käännetty vähän päälaelleen. Tää tuntuu jotenki iloselta biisiltä, vaikka käsitteleeki ikävii juttui, hän tiivistää.

Eron ja sydänsurujen maastossa kulkeva biisi on artistille tärkeä etenkin tunneprosessin vuoksi jonka hän on käynyt läpi tätä tehdessä. Singlen helposti samaistuttavat sanat menevään biittiin liitettynä luovat kokonaisuuden, jonka artisti itsekkin uskoo toimivan hyvin myös keikkalavoilla.

– Mä tykkään täst biisist ku täs sain tavallaan huomaamattomasti käydä tärkeit asioit läpi, mut silti tää on tosi hiphop ja toimii salee keikoil tosi hyvin. Vaikeet fiilikset naamioituna hyvän energian sisään on aina kiva

Jokrateksen kappaleissa ollaan kuultu laaja variaatio erilaisia tarinoita, joissa punaisena lankana pieni pilke silmäkulmassa oleva, artistin itsensä kuuloinen soundi.

Seuraavaksi räppäriltä voidaan odottaa hyvin sekoitettuna herkkyyttä ja energiaa, joka tulee olemaan hänelle itsensä mukaan kivaa surua oleva aikakausi.

– Mun syksy ja talvi tulee koostumaan selkeesti isompisoundisista ja tummanpuhuvist biiseist. Ehkä sellanen mun musiikillisen uran herkin mut tavallaan energisin aikakausi tulossa! Sellasta kivaa surua.

Nappaa menevän fiiliksen omaava erobiisi haltuun alta: