Kiki ja Ani loivat huumaavan pop-singlen, joka jää taatusti pyörimään päähän

Kiki ja Ani yhteiskuvassa.
Huumaava pop-single on artistien ensimmäinen yhteistyö.
Karim Awad

Pop-single ”Kauniita” on Kikin ja Anin ensimmäinen yhteistyökappale, ja se vie kuulijan tunteiden vuoristoradalle.

TikTok-viraalihitillään Jos puhutaan totta koko kansan tietoisuuteen singahtanut laulaja-lauluntekijä Ani ja yksi tämän hetken mielenkiintoisimpiin pop-lupauksiin lukeutuva Kiki julkaisivat yhteisbiisin nimeltään Kauniita. Huumaava pop-single on artistien ensimmäinen yhteisprojekti, ja sen on tuottanut Aleksanteri Hulkko.

Kikin aikaisempiin julkaisuihin kuuluu muun muassa 2023 julkaistu esikoisalbumi Intuitio sekä keväällä 2024 ilmestynyt single Fobia.

Ensimmäinen yhteistyöprojekti syntyi baarin terassilla

Sielukkaan äänen omaava Kiki kuvailee Anin kanssa luodun yhteisjulkaisun inspiraation syntyneen baarin terassilla, jossa duo lähti ensimmäistä kertaa ideoimaan yhteisen kappaleen tekemistä.

– Vuos tai pari sitten juteltiin Anin kaa Post Barin terassilla et ois kiva joskus tehdä yhessä biisi. Aika ja tähdet oli kohdillaan ja nyt se sit tapahtui. Oon aina fiilistelly Anin musaa ja arvostan Anii artistina ja tekijänä paljon! Biisi kertoo siitä, kun sun entinen rakas on jatkanu elämää jonkun toisen kaa vaik kuvittelit et ootte yhes ikuisia. Tää idea oli Anilla ja mulla oli aiheeseen paljon ajatuksia niin oli helppoa inspiroituu tästä, hän kertoo iloisesti.

Katkeransuloinen rakkaustarina musiikin muodossa

Suomalaiseksi pop-staraksikin tituleerattu Ani kertoo singlen kiteyttävän rakkauden ja menetyksen moninaisen tunnemaailman, joka omaa laulajalle tuttuun tapaan henkilökohtaisen tarinan.

– Ihmisen ego ja omistuksen halu on sellainen, että se haluaa taistella viimeseen asti toisesta, vaikka näkisi että pitää luovuttaa, koska näkee että se itselleen merkityksellinen ihminen voi paremmin jonkun toisen ihmisen kanssa. Lopulta siinä tilanteessa kuitenkin osaa päästää irti koska rakastaa sitä toista ihmistä ja se pitää hyväksyä että, siitä tää kertoo. Kappale on mulle henkilökohtainen kuten kaikki mun kappaleet ja oon itse elänyt tän tunteen läpi.

Katkeransuloisessa laulussa käydään läpi eroamisen tunneskaalaa jokaisesta kulmasta kauniin melodian siivittämänä.

– Tavallaan tää tarinahan on katkeransuloinen, koska tottakai haluaa myös nähdä itselleen rakkaan ihmisen onnellisena vaikka se ei välttämättä olisi sitten just sun kanssa. Tykkään täst kappaleesta miten se kiteyttää kyseisen tunteen moninaisuuden: se vääntö kahden ajatusmaailman välillä, miten osa susta on niin onnellinen toisen puolesta ja toinen puoli haluaisi vaan kokea sen kaiken uudestaan, sekä on vähän katkera että toinen jatkaa elämää. Se on jotenkin siistii, että saatiin kaikki tunteet sisällytettyä tähän, hän pohtii.

Kiki kertoo kokevansa tällä hetkellä erittäin positiivista ajatusmaailmaa omaa elämäänsä koskien sekä olevansa fiiliksissä loppuvuodesta. Artistilta päästään kuulemaan syksyn aikana vielä myös lisää uusia julkaisuja.

– Oon loppuvuodesta ihan super fiiliksissä! Tuntuu jotenkin, et oon tällä hetkellä jonkun upeen ajan alussa. Sellanen kupliva fiilis ku tapahtumassa kaikkee siistii! Kyllä tän vuoden puolella tulee vielä lisää musaa, hän paljastaa.

Ota hyvää mieltä välittävä kappale kuunteluun tästä: