Kendrick vs Drake – uusi dokumentti paljastaa rap-tähtien piinaavan kiistan

Drake ja Kendrick. Kendrick vs Drake
Elokuvan tuottavat Acme Films ja GroupM Motion Entertainment, ja se jatkaa samaa linjaa kuin vuoden 2017 dokumentti Public Enemies: Jay-Z v Kanye, joka oli myös Acmen tuotantoa.
Universal Music

Kendrick vs Drake -dokumentti pureutuu kahden rap-maailman jättiläisen, Kendrick Lamarin ja Draken, väliseen kiistaan, joka on ravisuttanut musiikkimaailmaa. Channel 4:n uusi erikoisohjelma tutkii syvällisesti heidän urapolkujaan ja ristiriitojensa taustoja.

Kendrick Lamarin ja Draken välinen pitkäaikainen kiista saa oman dokumenttinsa, kun brittiläinen Channel 4 julkaisee uuden erikoisohjelman Public Enemies: Kendrick vs Drake. Dokumentti pureutuu kahden rap-maailman jättiläisen, Lamarin ja Draken, urakehitykseen ja heidän välisen jännitteen syihin, mikä on kiinnostanut faneja ja musiikkimedioita ympäri maailman.

Lue myös: Kendrick Lamar tähdittää Super Bowl -puoliaikaa – ”He valitsivat oikean artistin”

Arkistomateriaalia ja haastatteluita

Public Enemies: Kendrick vs Drake -dokumentissa käytetään laajasti arkistomateriaalia ja haastatteluita henkilöiltä, jotka tuntevat tai ovat työskennelleet artistien kanssa. Dokumentti ei kuitenkaan ole pelkkä elämäkertadokumentti, vaan syväluotaava tutkimus siitä, miten Lamar ja Drake nousivat globaalisti tunnustetuiksi ääniksi, sekä kuinka heidän taustansa ja visionsa ovat vaikuttaneet modernin musiikin kenttään.

– Public Enemies: Kendrick vs Drake ei ole vain kertomus kahdesta menestyneestä artistista. Tämä dokumentti tarkastelee heidän matkojaan kulttuurillisina ilmiöinä, ja miten heidän erilaiset taustansa ja näkemyksensä ovat muovanneet heidät maailmanlaajuisiksi ikoneiksi, Channel 4:n asiatuntijapäällikkö Shaminder Nahal kommentoi Deadlinelle.

Riita kärjistyi diss-kappaleiden kautta

Lamar ja Drake ovat olleet vastakkain jo pitkään, mutta kiista kärjistyi erityisesti tänä vuonna useiden diss-kappaleiden myötä. Lamar julkaisi toukokuussa hitin Not Like Us, joka sisälsi vakavia syytöksiä Draken ja tämän lähipiirin toiminnasta, viitaten muun muassa väitteisiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsista, jotka ovat jääneet tunnustamatta. Drake vastasi omalla kappaleellaan The Heart Part 6, jossa hän kiisti kaikki Lamarin esittämät syytökset.

Musiikkilehdet ja -kriitikot ovat jo pitkään spekuloineet, kumpi voittaa tämän julkisen väännön. Useat mediat ovat Lamarin puolella, ja hänen kappaleitaan on kuvailtu ”kiistatta vahvimmiksi” tässä taistelussa.

Super Bowl -kohua

Lamar on hiljattain valittu vuoden 2025 Super Bowl -puoliajan pääesiintyjäksi, mikä on herättänyt lisää spekulaatioita kiistan ympärillä. Joidenkin lähteiden mukaan Draken kerrotaan olleen pettynyt NFL:n päätökseen, vaikka hänen edustajansa ovat kiistäneet nämä huhut. Viime kuussa Draken kerrottiin myös lähettäneen Lamarille lakikirjeen, jolla yritettiin estää tämän esiintyminen, mutta Draken edustaja kommentoi Rolling Stonelle, että kyseinen väite ei pidä paikkaansa.

Public Enemies: Kendrick vs Drake tuo varmasti lisävaloa siihen, miksi ja miten nämä kaksi rap-tähteä päätyivät vastakkain ja miten tämä julkinen riita on vaikuttanut heidän musiikillisiin urapolkuihinsa.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Deadline (@deadline) jakama julkaisu

Lähteet: Deadline, Rolling Stone