Kendrick Lamar tähdittää Super Bowl -puoliaikaa – ”He valitsivat oikean artistin”

Kendrick Lamar istuu nurmikolla. Kendrick Lamar tähdittää Super Bowl -puoliaikaa.
Kendrick Lamar nähdään jo toista kertaa Super Bowlissa esiintyvän, mutta ensimmäistä kertaa soolona.
pgLang

Kendrick Lamar tähdittää Super Bowl -puoliaikaa helmikuussa 2025, tuoden rap-musiikin valokeilaan. Hiphopin supertähti lupaa näyttää, miksi genren vaikutus ei ole koskaan ollut suurempi.

Räpin supertähti Kendrick Lamar on valittu esiintymään vuoden 2025 Apple Music Super Bowl LIX Halftime Show’ssa. Kauan odotettu esitys nähdään New Orleansin Caesars Superdome -stadionilla helmikuun 9. päivänä 2025. Lamarista tulee vasta toinen pääesiintyjä, joka edustaa rap-musiikkia yksinään Super Bowl -tapahtumassa. Lamar itse kommentoi uutista voimakkaasti:

– Rap-musiikki on edelleen vaikutusvaltaisin genre. Olen siellä muistuttamassa maailmaa, miksi näin on. He valitsivat oikean artistin, Lamar sanoi julkilausumassaan, viitaten genren kulttuurilliseen merkitykseen.

Toinen kerta Super Bowlissa

Tämä ei ole Lamarille ensimmäinen kerta Super Bowl -näyttämöllä, sillä hän esiintyi osana Dr. Dren West Coast -rapin ikonista kokoonpanoa vuonna 2022 yhdessä Snoop Doggin, Eminemin ja Mary J. Bligen kanssa. Vuoden 2025 esiintymisestä tulee kuitenkin hänen ensimmäinen soolokeikkansa tapahtumassa, mikä asettaa hänet suoraan valokeilaan NFL:n arvostetuimman tapahtuman puoliajalla.

NFL:n musiikkipäällikkö Seth Dudowsky on hehkuttanut Lamaria tämän ainutlaatuisesta kyvystä luoda unohtumattomia hetkiä:

– Harva artisti on vaikuttanut musiikkiin ja kulttuuriin yhtä syvällisesti kuin Kendrick Lamar. Kerta toisensa jälkeen hän on todistanut kykynsä muokata hip-hopin perustuksia, Dudowsky kommentoi.

Lamarin taiteellinen suunta ja räppisota

Vuosi 2024 on ollut Kendrick Lamarille täynnä suuria hetkiä, vaikka hän ei olekaan julkaissut uutta albumia sitten vuoden 2022 Mr. Morale & The Big Steppers -levyn. Lamar on muun muassa noussut rap-maailman ykköspaikoille kiivaassa kilvoittelussa toisen supertähden, Draken, kanssa. Musiikillinen ”räppisota” synnytti useita hittejä, kuten Not Like Us, joka nousi Billboard Hot 100 -listan kärkeen kahdeksi viikoksi ja saavutti huikeat 765 miljoonaa suoratoistoa Yhdysvalloissa.

Lamarin taiteellinen suuntaus tulee näkymään myös Super Bowl -puoliajan esityksessä, sillä luovana johtajana toimii hänen oma pgLang-yhtiönsä. Jay-Z, jonka Roc Nation on tuottamassa esitystä, on ylistänyt Lamaria todelliseksi ”sukupolvensa artistiksi”, joka ei pelkästään määrittele hiphopia, vaan myös vaikuttaa laajemmin kulttuuriin.

Lue myös: Rap-maailman huipulla humisee: Draken ja Kendrick Lamarin välinen biiffi syvenee

Odotukset korkealla

Lamarin esiintyminen on herättänyt valtavia odotuksia, erityisesti kun viime vuoden Super Bowlissa esiintynyt Usher teki vaikutuksen hittikimarallaan. Apple Musicin edustaja Oliver Schusser kiteytti tulevan puoliajashow’n näin:

– Super Bowl Halftime Show on juhla musiikille, jota rakastamme, ja niille uskomattomille artisteille, jotka sen luovat. Olemme innoissamme saadessamme tuoda tämän uskomattoman Kendrick Lamar -show’n faneille ympäri maailman.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kendrick Lamar (@kendricklamar) jakama julkaisu