Käärijä ja hollantilainen Joost julkaisivat yhteisbiisin “TRAFIK!”

Käärijä ja Joost auton vieressä poseeraamassa
Euroviisuikoneina tunnetut hahmot ovat myös hyviä ystäviä keskenään.
Lumi Hartikainen

Euroviisumenestyjät Käärijä ja Joost ovat yhdistäneet voimansa uudella singlellä ”TRAFIK!”, joka herätti valtavaa kiinnostusta jo ennen julkaisuaan TikTokissa. Biisi sai ensiesityksensä Ruisrockin päälavalla, kun Joost yllätti festarikansan Käärijän setissä. Lokakuussa Käärijä lähtee Euroopan-kiertueelle, jonka useat keikat ovat jo loppuunmyytyjä.

Euroviisu-ikonit ja hyvät ystävykset Käärijä ja Joost ovat yhdistäneet voimansa uudessa räjähtävän energisessä kappaleessa nimeltä TRAFIK!. Biisin ensiesitys nähtiin viime viikonloppuna, kun huippusuosioon noussut hollantilainen Joost yllätti festarikansan vierailemalla Käärijän setissä Ruisrockin päälavalla. Ennen julkaisua uusi single on herättänyt valtavasti kiinnostusta TikTokissa, ja siihen on tehty tuhansia videoita ympäri maailman.

– Joost ja minä tavattiin viime vuonna mun Euroopan-kiertueella. Ennen tämän vuoden Euroviisu-finaalia hän tuli Suomeen näkemään mua, ja olin hänen matkaoppaanaan ja annoin vähän vinkkejä tulevaan koitokseen. Sen reissun aikana me tehtiin tämä biisi ja loppu on historiaa, kertoo Käärijä.

Sekä Käärijä että Joost ovat hallinneet kymmenien maiden Spotify-listoja omilla Euroviisu-kappaleillaan. Joost on nauttinut kansainvälistä menestystä jo aiemmin, mutta tämän vuoden Euroviisut nostivat hänet uskomattomaan suosioon ja globaalin Spotify-listan sijalle 22. Suomessa Joostin kappale Europapa nousi Spotifyssa sijalle 1 ja viihtyi pitkään Top 50 -listalla.

Lokakuussa Käärijä suuntaa jälleen Euroopan-kiertueelle, jonka keikoista moni on jo myynyt loppuun. Kovan kysynnän vuoksi kiertueelle on lisätty lisäkeikkoja ja keikkapaikkoja on vaihdettu alkuperäistä suurempiin.

Käärijän Euroopan-kiertue käynnistyy lokakuussa ja kattaa useita suurkaupunkeja, kuten Berliinin, Kölnin, Hampurin, Frankfurtin, Münchenin, Zürichin, Amsterdamin, Pariisin, Brysselin, Lontoon, Bristolin, Manchesterin, Edinburghin, Brightonin ja Birminghamin. Moni keikka on jo myyty loppuun, ja suuren kysynnän vuoksi kiertueelle on lisätty lisäkonsertteja sekä vaihdettu keikkapaikkoja suurempiin. Uudet lisäkeikat järjestetään muun muassa Amsterdamissa ja Lontoossa.