Joniveli palasi soolojulkaisujen pariin – väkevä kappale vuosien takaa

Joniveli kädet ristissä. Joniveli palasi soolojulkaisujen pariin.
Kyseessä on Joniveljen ensimmäinen soolojulkaisu pitkään aikaan, ja kappaleen taustalla on mielenkiintoinen tarina.

Joniveli palasi soolojulkaisujen pariin kadoksissa olleella teoksella ”Ei periksi ikinä”, jonka hän päivitti ajankohtaiseksi.

Jyväskyläläinen suomiräpin konkari Joniveli palasi soolojulkaisujen pariin uudella singlellään Ei periksi ikinä. Vanhan koulukunnan Urbaanilegenda-yhtyeestäkin tunnettu artisti, jonka sooloura täyttää ensi vuonna 20 vuotta, julkaisi kappaleen perjantaina 4. lokakuuta. Kyseessä on hänen ensimmäinen soolojulkaisunsa sitten 2023 helmikuun jälkeen, ja kappaleen taustalla on mielenkiintoinen tarina.

Lue myös: DJ Ibusal julkaisi albumin kuuden vuoden tauon jälkeen – Onko tässä Gasellien oma Pyhimys?

Biisi vuosien takaa

Joniveli kertoo, että kappaleen alkuperäinen versio syntyi jo vuonna 2013, mutta jäi syystä tai toisesta unholaan. Kuitenkin pari kuukautta sitten artisti löysi biisin uudelleen ja päätti päivittää sen ajan tasalle.

– Vaikka päädyinkin kirjoittamaan noin puolet biisistä uusiksi, hämmästyin, miten paljon tekstissä oli edelleen ajankohtaista, Joniveli toteaa.

Kappaleen teksti käsittelee vastoinkäymisten selättämistä ja on artistin mukaan tosielämän call-to-action kaikille äänioikeutetuille, etuoikeutetuille sekä ääntänsä käyttäville.

Uusi albumi työn alla

Vaikka uusi single ei ole osa mitään laajempaa julkaisua, Joniveljellä on työn alla myös sooloalbumi, jonka tuotantopuoli on jo valmis. Artistin mukaan tekstit ovat lähes kokonaan kirjoitettu, ja albumin on tarkoitus ilmestyä ensi vuoden aikana.

– Tuotanto on albumikokonaisuutta varten valmiina. Tekstit on kasassa biisiä tai paria lukuunottamatta. Uskallan ennustaa tapahtuvaksi ensi vuonna, artisti täsmentää.

Joniveli tunnetaan aktiivisesta luomistyöstään eri pseudonyymeillä ja projekteilla, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Tekeillä on useita muita projekteja, joihin kuuluu muun muassa uuden pseudonyymin alla julkaistava albumi sekä bändiprojekti, jonka debyyttialbumi julkaistaan vuonna 2025.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!