J. Cole avaa päätöstään vetäytyä Drake–Kendrick Lamar -konfliktista uudella kappaleellaan

J. Cole nojaa päällä silmät kiinni. J. Cole avaa päätöstään vetäytyä Drake–Kendrick Lamar -konfliktista uudella kappaleellaan.
Simon Chasalow

J. Cole avaa päätöstään vetäytyä Drake–Kendrick Lamar -konfliktista uudessa kappaleessaan Port Antonio. Räppäri kertoo halunneensa välttää riidan eskaloitumisen ja suojella henkilökohtaisia suhteitaan sen sijaan, että olisi antanut julkisuuden paineiden ohjata toimintaansa.

Räppäri J. Cole on tuonut esille oman näkemyksensä DrakeKendrick Lamar -vastakkainasettelusta uudessa yllätystapauksessaan, kappaleessa Port Antonio. Yleisö pääsi kuulemaan kappaleen ensimmäistä kertaa YouTubessa, ja siinä Cole käsittelee syitä, miksi hän päätti irtautua julkisesta riidasta.

Lue myös: Snoop Doggin murhasyyte vuodelta 1993 piilotettiin – rikosrekisteri sinetöitiin

Veto pois taistelusta

Cole kertoo kappaleen toisessa säkeistössä päätöksestään vetäytyä konfliktista, koska ei halunnut tilanteen eskaloituvan väkivaltaiseksi.

– I wouldn’t have lost a battle, dawg, I woulda lost a bro, I woulda gained a foe, and all for what? Just to attain some mo’, hän räppää, viitaten siihen, että tilanne oli johtamassa syvempään henkilökohtaiseen menetykseen.

– They wanted blood, they wanted clicks to make they pockets grow, Cole jatkaa kappaleessa kritisoiden sosiaalisen median ja algoritmien vaikutusta konfliktin lietsontaan.

Kappaleessa kuuluu myös suora viesti Drakelle, jossa Cole ilmaisee heidän ystävyytensä olevan ennallaan, huolimatta riidan luomista jännitteistä.

– Drake, you’ll always be my n*gga, I ain’t ashamed to say you did a lot for me, my n*gga, Cole räppää.

Taustalla julkiset paineet

Cole on aiemmin osoittanut merkkejä vetäytymisestään. Jo toukokuussa hän pyysi julkisesti anteeksi kappalettaan 7 Minute Drill, jonka hän julkaisi vastauksena Kendrick Lamarin kappaleeseen Like That. Cole veti kappaleen pois suoratoistopalveluista ja myönsi Dreamville-festivaalillaan tuntevansa itsensä ”lameksi” dissin vuoksi.

Hänen vetäytymisensä on herättänyt tunteita myös hiphop-yhteisössä. Muun muassa Fat Joe arvosteli Colea siitä, että hän veti takaisin dissinsä, kun taas 50 Cent ilmaisi yllätyksensä tapahtuneesta Instagramissaan. Kanye West puolestaan kutsui Colea ”pussyksi”, mikä vain lisäsi keskustelua hänen ratkaisustaan.

Henkilökohtainen ja ammatillinen valinta

Port Antonio tarjoaa läpileikkauksen Colelle tärkeistä arvoista, joissa korostuvat henkilökohtaiset suhteet ja ammatillinen integriteetti. Hän tuo esille, ettei halunnut riidan vievän häntä pisteeseen, jossa ystävyyssuhteet kärsisivät tai siitä tulisi vain julkinen spektaakkeli. Kappaleessa Cole ei kuitenkaan täysin pese käsiään riidasta, sillä hän myöntää edesauttaneensa sen kiihtymistä aikaisemmilla kappaleillaan, kuten First Person Shooter.

Kappaleen päättää oodi Drakelle ja muistutus muille räppäreille siitä, että kynän voimaa ei tulisi käyttää riitojen lietsomiseen, vaan ajatusten jakamiseen.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!