Hiphop-moguli Sean ”Diddy” Combs pidätetty New Yorkissa

Hiphop-moguli Sean "Diddy" Combs pidätetty New Yorkissa
Diddyn pidätys on osa laajempaa ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkintaa, joka on kohdistunut Combsiin viimeisen vuoden aikana.
HOTSPOTATL

Sean ’Diddy’ Combs pidätetty New Yorkissa maanantai-iltana osana laajaa liittovaltion tutkintaa, joka liittyy seksuaalirikossyytöksiin ja ihmiskauppaan. Syytteet on toistaiseksi pidetty salassa, mutta Combsin pidätys on seurausta useista syytöksistä, jotka ovat nousseet esiin viimeisen vuoden aikana.

Hiphop-maailman vaikutusvaltaisimpiin nimiin lukeutuva Sean ”Diddy” Combs pidätettiin New Yorkissa maanantai-iltana liittovaltion syytteiden seurauksena. Liittovaltion syyttäjänvirasto vahvisti pidätyksen tapahtuneen Manhattanilla Park Hyatt -hotellissa. Syytteiden tarkat yksityiskohdat eivät ole vielä julkisia, sillä ne on toistaiseksi pidetty salassa.

Lue myös: Netflix nappasi 50 Centin dokumenttisarjan Diddystä kiivaassa tarjouskilpailussa

Syytteiden taustalla laaja tutkinta

Pidätys on osa laajempaa ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkintaa, joka on kohdistunut Combsiin viimeisen vuoden aikana. Tutkinta nousi julkisuuteen ensimmäisen kerran maaliskuussa 2024, kun liittovaltion agentit suorittivat näyttävät ratsiat Combsin koteihin Los Angelesissa ja Miamissa. Ratsioiden jälkeen Combsin asianajaja kuvaili viranomaisten toimintaa ”sotilaallisen tason voimankäytöksi” ja kutsui syytöksiä perusteettomiksi.

Liittovaltion syyttäjä Damian Williams kertoi medialle, että syytteet julkistetaan tiistaiaamuna, ja silloin asiasta saadaan lisää tietoa. Combsin asianajaja Marc Agnifilo kommentoi pidätystä CNN:lle toteamalla, että he ovat pettyneitä viranomaisten päätökseen viedä asia oikeuteen.

– Pidämme syytteitä epäoikeudenmukaisina. Sean Combs on rakentanut imperiumin ja tukenut yhteisöään jo vuosikymmenten ajan – hän ei ole rikollinen, Agnifilo totesi.

Syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta

Combsin pidätys liittyy useisiin vakaviin syytöksiin, joita hänen entiset kumppaninsa ja työntekijänsä ovat nostaneet häntä vastaan. Marraskuussa 2023 Combsin entinen tyttöystävä, laulaja Cassie Ventura, nosti ensimmäisen oikeusjutun, jossa hän syytti Combsia vuosien seksuaalisesta ja fyysisestä hyväksikäytöstä. Cassien mukaan Combs pakotti hänet osallistumaan seksuaalisiin tekoihin eri osavaltioissa ja käytti häntä hyväkseen seksityöläisten välityksellä. Vaikka tapaus saatiin sovittua nopeasti, sen jälkeen Combsia vastaan nostettiin useita muita oikeusjuttuja.

Useat syytökset ovat kohdistuneet myös ihmiskauppaan. Eräs nainen väitti, että Combs raiskasi hänet tämän ollessa alaikäinen, ja toinen syytti Combsia tukehtumiseen johtaneesta pahoinpitelystä. Helmikuussa 2024 esiin tuli myös tuottaja Rodney Jones Jr:n syytökset, joissa Combsia syytettiin seksuaalisista ehdotteluista ja painostamisesta seksuaalisiin tekoihin muiden kanssa. Combs on kiistänyt kaikki syytteet.

Kohuvideo syvensi kriisiä

Combsin ongelmat julkisuudessa syvenivät toukokuussa, kun CNN julkaisi valvontakameramateriaalia, jossa Combsin nähtiin pahoinpitelevän Cassieta hotellin käytävällä vuonna 2016. Vuotanut video johti siihen, että useat Combsin yhteistyökumppanit katkaisivat siteensä häneen, mukaan lukien Howardin yliopisto ja New Yorkin kaupunki, joka pyysi häntä palauttamaan kaupungin avaimen.

Vaikka Combsin asianajajat vakuuttavat hänen syyttömyyttään ja vaativat kansaa pidättämään tuomionsa, on edessä oikeuskäsittely, jossa syytteet käsitellään perusteellisesti. Combsin maine hiphopin suurmiehenä on ottanut vakavan kolauksen, mutta hän itse odottaa saavansa puhdistaa nimensä oikeudessa.

Lähde: AP News, BBC, CNN