Hip hop -elementit -opintolinja etsii uusia opiskelijoita Alkio-opistolla

Hip hop -elementit opintolinjan logo.
Opintolinja on suunniteltu painottamaan käytännön tekemistä, ja sen päämääränä on tukea opiskelijoiden omia urapolkuja musiikin ja kulttuurin aloilla.

Hip hop -elementit -opintolinja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä räppäämiseen, DJ-toimintaan, graffititaiteeseen ja breikkaukseen. Jyväskylän Korpilahdella sijaitseva Alkio-opisto hakee nyt uusia opiskelijoita. Opintojen ytimessä on käytännönläheinen oppiminen, jota ohjaavat kokeneet alan ammattilaiset, tarjoten kattavan perehdytyksen hip hop -kulttuurin eri osa-alueisiin.

Jyväskylän Korpilahdella sijaitseva Alkio-opisto etsii uusia opiskelijoita Hip hop -elementit -linjalleen, joka on toiminut opistolla kolmen vuoden ajan. Opintolinja on Suomessa ainutlaatuinen, ja se tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden syventyä hip hop -kulttuurin eri osa-alueisiin, kuten räppäämiseen, musiikin tuottamiseen, DJ-toimintaan, graffitien tekoon ja breikkaukseen.

Lukuvuoden alkaminen on viivästynyt, ja linja tarvitsee lisää opiskelijoita käynnistyäkseen. Linjan sisältö on suunniteltu käytännönläheiseksi, ja sen tavoitteena on edistää opiskelijoiden omia uria musiikin ja kulttuurin parissa. Opetuksessa painotetaan luovuutta ja omien kappaleiden hiomista, eikä perinteisiä kokeita tai tenttejä ole.

Hip hop -elementit -linjan johtaja Niko Vainikainen, taiteilijanimeltään Niko Nova, kokee, että linja tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia opiskelijoille.

— On ollut hienoa olla toteuttamassa ja kehittämässä linjaa, jonka olemassaolosta pystyi itse nuorempana vaan haaveilemaan. Panostamme siihen, että opiskelijamme saavat kokemusta ja tietoa artistina olemisesta, ylittäen itsensä esiintymisjännitysten yli ja saaden kattavan työkalupakin ja tiedon siitä, mitä ala pitää sisällään, Vainikainen kertoo.

Opetustiimi on monipuolinen ja koostuu alan ammattilaisista, joihin kuuluvat graffititaiteilija Jukka Silokunnas, breikkauksen opettaja Erika Forsberg sekä DJ-toiminnan asiantuntijat Arttu Rintakumpu ja Matti Pulkkinen. Lisäksi linjalla vieraili edellisenä lukuvuoden aikana useita tunnettuja artisteja, kuten Gettomasa, Lauri Haav, Aaro630, Pessa, Paleface, Axel Kala, Are ja Stepa, joiden vierailut rikastuttivat opiskelijoiden oppimiskokemusta.

Alkio-opiston Hip hop -elementit -linja on loistava mahdollisuus kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan hip hop -kulttuurin parissa ja rakentaa omaa uraansa taide- ja kulttuurialalla. Lisätietoja linjasta voit lukea Alkio-opiston verkkosivuilta.