Gasellit ja VilleGalle julkaisivat hyväntekeväisyysbiisin Gnistanin tueksi – Kaikki tuotot palaneen kentän hyväksi

Gasellit poseeraa kameraa kohti. Gasellit ja VilleGalle julkaisivat hyväntekeväisyysbiisin Gnistanin tueksi.
IF Gnistanin kotikenttä tuhoutui heinäkuussa.

Gasellit-yhtye ja VilleGalle ovat yhdistäneet voimansa auttaakseen tulipalossa kotikenttänsä menettänyttä IF Gnistania. Uudistettu Oulunkyläst ikuisuuteen -kappale tukee Kipinärahastoa, jonka varat käytetään kentän jälleenrakennukseen ja vähävaraisten nuorten harrastustoimintaan.

Pohjoishelsinkiläinen yhtye Gasellit ja Oulunkylästä kotoisin oleva räppäri VilleGalle ovat julkaisseet uuden version kappaleesta Oulunkyläst ikuisuuteen, jonka kaikki tuotot menevät IF Gnistanin Kipinärahastolle. Rahaston tavoitteena on auttaa jalkapalloseuraa jälleenrakentamaan kotikenttänsä, joka tuhoutui tulipalossa heinäkuussa.

Oulunkylän tragedia herätti Gasellit auttamaan

Heinäkuussa jalkapalloseura IF Gnistan kohtasi järkyttävän takaiskun, kun sen kotistadion paloi maan tasalle. Oulunkylän kenttä oli tärkeä harjoittelupaikka monille lapsille ja nuorille, ja sen tuhoutuminen osui kipeästi koko pohjoishelsinkiläiseen yhteisöön.

Gasellit heräsivät uutisiin tulipalosta ollessaan keikkamatkalla ja kertoivat tunteneensa heti tarvetta tehdä jotain.

– Meidän bändi on aikanaan perustettu siinä palaneen kentän viereisellä parkkipaikalla ja muutenkin Oulunkylä on meille erityinen kaupunginosa, jossa me ollaan saatu kasvaa ja toteuttaa itseämme. Olo tulipalon edessä oli melko voimaton, mutta meistä tuntui heti, että meidän on jollain tavalla päästävä osallistumaan kentän jälleenrakennukseen, yhtye kertoo tiedotteessa.

Koska heillä ei ollut osaamista rakentaa uutta kenttää, he päättivät tehdä sitä, mitä osaavat parhaiten – musiikkia. Uudistettu versio kappaleesta Oulunkyläst ikuisuuteen syntyi nopeasti, ja mukaan projektiin tuli myös VilleGalle. Kappaleen alkuperäinen versio julkaistiin vuonna 2021 Gasellien Zen-albumilla.

Tuotot suoraan Kipinärahastoon

Kaikki kappaleen tuotot ohjataan Gnistanin Kipinärahastolle, jonka avulla tuetaan sekä kentän jälleenrakennusta että myöhemmin vähävaraisten nuorten harrastustoimintaa.

– Meille oli tärkeintä, että biisin kaikki kaikki tuotot ohjataan Gnistanin toimintaa tukevaan Kipinärahastoon, jonka varoja käytetään nyt jalkapallokentän jälleenrakennukseen ja myöhemmin, uuden kentän ollessa taas kunnossa, vähävaraisten nuorten harrastustoiminnan tukemiseen, Gasellit kommentoi.

IF Gnistanin markkinointi- ja viestintävastaava Frans Enala kiitteli bändiä ja VilleGallea heidän antamastaan tuesta.

– Me IF Gnistanilla olemme äärimmäisen kiitollisia Gaselleille ja VilleGallelle tästä upeasta eleestä. Tulipalon jälkeinen aika on ollut vaikeaa, mutta tämä hyväntekeväisyysbiisi tuo meille ja kannattajillemme paitsi toivoa, myös konkreettista tukea Kipinärahaston kautta. Sen lisäksi olemme saaneet biisistä hienon uuden ”anthemin”, joka on jo ehtinyt soida ottelutapahtumissamme ja tulee jatkossakin olemaan osa kotipelien tunnelmaa.

Lisätietoja Gnistanin Kipinärahastosta voi löytää seuran verkkosivuilta.