Flow-lauantai-illan odotetuin tähti mainitsi Helsingin maailman kauneimpana kaupunkina

Siirtymä klassisesta musiikista menevämpään hoitui Fred Againille tuttuun tapaan luonnollisesti.
Flow Festival / Petri Anttila

Flow Festivalin lauantai alkoi aurinkoisissa, mutta hieman tuulisissa merkeissä. Suvilahden portit avattiin, ja vaikka suuria jonoja ei heti aamupäivästä muodostunut, tunnelma oli odottava ja innostunut. Aurinkoinen sää houkutteli festivaalivieraita saapumaan paikalle hyvissä ajoin, ja pian porttien avaamisen jälkeen alueelle virtasi ihmisiä tasaiseen tahtiin. Päivän aikana festivaalialueella arvioitiin olevan noin 32 000 kävijää.

Lauantaipäivän avasi Turisti vain 15 minuuttia porttien avaamisen jälkeen, mutta aikainen keikka-aika ei hillinnyt hänen energiaansa. Helsingin Suvilahdessa Turisti esiintyi tuoreen bändinsä kanssa, johon kuului hänen DJ:n lisäksi kitaristi ja kosketinsoittaja. Koko yhtye oli pukeutunut yhtenäisesti valkoisiin vaatteisiin, mikä antoi esitykselle puhtaan ja raikkaan visuaalisen ilmeen. Vaikka yleisöä oli keikan alkaessa vielä vähän, väkeä valui paikalle tasaisesti keikan edetessä. Turisti ei antanut aikaisen slottinsa vaikuttaa energiaansa, vaan päätti saapua lavalle ”riehumaan”, kuten hän itse asian ilmaisi.

Keikalla nähtiin myös vierailevia tähtiä, kun Turisti kutsui sanojensa mukaan hänen rakkaan ystävän, Isaac Senen, esittämään kanssaan heidän yhteisbiisinsä. Siirtymät kappaleesta toiseen tapahtui kauniiden piano- ja kitaramelodioiden saattelemana. Yleisö sai nauttia sekä musiikista että visuaalisesta spektaakkelista, ja Turistin karismaattinen lavapresenssi teki jälleen vaikutuksen. Hänen esityksensä ei ollut vain räppiä, vaan sisälsi myös sulavia tanssiliikkeitä, jotka toivat lisäulottuvuutta keikkaan.

Veteraanien voimaa ja vierailijoita

Heti Turistin jälkeen yleisö alkoi hiljalleen siirtyä kohti Silver Arenaa, jossa legendaariseksi muodostunut SMC astui lavalle. Koko kokoonpano oli kasassa, ja vaikka yhtyeellä on pitkä ura takanaan, energiaa ei puuttunut. Eräkoira nähtiin lavalla tuttuun tapaan New Jersey Devilsin pelipaidassa, ja Thonoslonon ikoninen riisihattu oli jälleen paikallaan. Keikan aikana ilmeni kuitenkin hieman ääniongelmia, jotka vaikuttivat yleisön kokemukseen. Ongelmat pyrittiin kuitenkin ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti, jotta alan konkarien äänet saataisiin kuuluviin

SMC keikalla kuultiin sekä vanhempaa, että uudempaa tuotantoa.

Flow Festival / Petri Anttila

Kun LÄHIÖROTAT SKUJAA -kappaleen intro alkoi soida, yleisö tunnisti biisin välittömästi, ja tunnelma Silver Arenalla nousi kattoon. Yleisö lämpeni erityisesti, kun lavalle kutsuttiin ”Pihtiputaan komein”, eli Pete Parkkonen, jonka vierailu toi keikkaan oman lisämausteensa. Yleisö jäi polttavasti odottamaan kultaiseksi muodostunutta kappaletta, kunnes viimein kuulivat biisin nimeltä SMC HOODRATS.

Rytmiä ja energiaa

Lauantain toisena esiintyjänä Main Stagella nähtiin Ege Zulu, joka valloitti lavan orkesterinsa ja tanssijoidensa kanssa. Keikkaa odotettiin innolla, ja yleisöä alkoi kerääntyä lavan eteen jo ennen esityksen alkua. Keikan alkaessa ihmisiä saapui paikalle jatkuvasti lisää, ja tunnelma tiivistyi.

Ege Zulu sai yleisön liikkumaan hiteillään, jotka ovat tänä päivänä lähes jokaisen tiedossa.

Flow Festival / Petri Anttila

Ege Zulu tunnetaan energisyydestään, eikä tämä keikka ollut poikkeus. Hän sai yleisön liikkumaan hittibiisiensä tahtiin, ja lavalla nähtiin huikeita tanssiesityksiä. Ege Zulu osallistui itsekin tanssikoreografioihin, mikä toi esitykseen lisää dynamiikkaa. Artistin DJ piti huolen siitä, että yleisö pysyi hereillä, ja esimerkiksi Ante Up kappaleen avulla tunnelma pidettiin korkealla. Yksi keikan kohokohdista oli hetki, jolloin Ege Zulu kutsui yleisöstä yhden fanin lavalle tanssimaan. Tämä hetki hurmasi valtaosan yleisöstä ja nostatti tunnelman huippuunsa.

Hyvän mielen esitys

Yksi lauantain odotetuimmista kotimaisista artisteista oli Karri Koira, joka astui Main Stagelle alkuillasta bändinsä kanssa. Yleisö oli saapunut paikalle hyvissä ajoin ennen keikan alkua, ja tunnelma oli odottava. Karri Koira tunnetaan keikoistaan, jotka tuovat hyvän mielen yleisölle, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus.

Keikan aikana kuultiin yleisölle tuttua vanhempaa tuotantoa, kuten hittikappale Amerikankotka liitää, jonka tahdissa yleisön kädet heiluivat ilmassa. Karri Koira huudatti yleisöä biisien välissä ja varmisti, että energia pysyi korkealla. Huomiota herättävä oli artistin kommentti, jossa hän kertoi yleisön keskiosan suoriutuvan parhaiten.

– Keskustan ihmisiin voi aina luottaa, nyt en puhu politiikasta, Karri Koira vitsailee.

Keikan aikana lavalle tuotiin myös penkki, jolle istuutuivat esimerkiksi Aikuiset -sarjasta tutut näyttelijät Elias Salonen ja Oona Airola. Esityksen viimeisenä kappaleena kuultiin Lähe mun kaa, jonka aikana Karri Koira liittyi yleisön joukkoon, tehden keikasta entistä intiimimmän ja unohtumattomamman kokemuksen.

Rauhallinen hetki festivaalihumussa

Illan edetessä festivaalikansa kerääntyi Main Stagelle toivottamaan tervetulleeksi brittiläisen PJ Harveyn, joka tunnetaan yhtenä vaihtoehtorockin suurimmista nimistä. 54-vuotias Polly Jean Harvey esiintyi yhdessä yhtyeensä kanssa, ja tunnelma esityksen alkaessa oli kaunis ja rauhallinen. Yleisö nautti Harveyn kauniista vokaaleista ja melodisista sävellyksistä, jotka loivat maagisen ilmapiirin Suvilahden iltaan.

PJ Harveyn kauniit vokaalit iskivät kuulijoihin.

Flow Festival / Konstantin Kondrukhov

Keikan aikana yleisöä kerääntyi lavan eteen jatkuvasti lisää, ja ikäjakauma oli laaja. PJ Harveyn esityksessä erilaiset instrumentit olivat vahvasti läsnä, mikä teki keikasta upean kokonaisuuden. Harveyn taianomainen ääni ja hänen yhtyeensä monipuolinen soitanta sulautuivat täydellisesti yhteen, tarjoten festivaalikansalle unohtumattoman musiikillisen elämyksen.

Energinen huipennus päivälle

Lauantai-illan huipennuksesta vastasi brittiläinen Fred Again.., joka esiintyi toistamiseen Flow Festivalilla. Fred Again.. oli illan odotetuimmista esiintyjistä, ja yleisö odotti hänen saapumistaan lavalle jännittyneenä. Ennen ensimmäistä biisiä lavan näytöillä nähtiin video artistin isoisästä, jossa hän kertoi suhteestaan Suomeen. Tämä toi esitykseen henkilökohtaisen ja koskettavan elementin.

Brittiläinen monitaituri aloitti esityksensä rauhoittavalla pianomusiikilla, ja samanaikaisesti lavan näytöillä näkyi suomenkielisiä viestejä yleisölle. Siirtymä klassisesta musiikista menevämpään oli artistille tyypillisesti luonnollinen ja sulava. Kappale kappaleelta Fred Again.. onnistui villitsemään yleisön, joka eli täysillä mukana koko keikan ajan. Artistista huokui nauttiminen esiintymisestä, ja hän mainitsikin Helsingin olevan maailman kaunein kaupunki.

Illan odotetuin tähti nostettiin esityksen aikana yleisön yläpuolelle.

Flow Festival / Konstantin Kondrukhov

Fred Againin esitys oli täydellinen yhdistelmä rauhallista ja menevää musiikkia, joka piti yleisön otteessaan koko keikan ajan. Hänen live-energia ja intensiteetti loivat tunnelman ja tarjosi yleisölle tunteita laidasta laitaan. Fred Againin keikka oli loistava päätös lauantaille, joka tarjosi monipuolisen ja unohtumattoman festivaalielämyksen.

Vaikka lauantai päättyi onnellisesti ilman sateita, sunnuntaiksi ennustettiin mahdollisia sadekuuroja. Flow Festivalin 20-vuotisjuhla jatkuu vielä sunnuntaina viimeisen festivaalipäivän ajan, ja odotukset ovat korkealla.