Fatman Scoopin kuolinsyy vihdoin paljastettu – Yllättävä tieto lavakuoleman taustalla!

Fatman Scoop esiintymässä lavalla. Fatman Scoopin kuolinsyy vihdoin paljastettu.
Fatman Scoop menehtyi reilu kuukausi sitten esiintyessään Connecticutissa.
Fatman Scoop / Instagram

Fatman Scoopin kuolinsyy vihdoin paljastettu – Grammy-palkittu rap-artisti menehtyi elokuussa kesken keikan Connecticutissa. Nyt on varmistunut, että 56-vuotias tähti kuoli luonnollisten syiden seurauksena, liittyen sydän- ja verisuonisairauksiin.

Reilu kuukausi sitten menehtyneen Grammy-palkitun DJ:n ja räppärin Fatman Scoopin kuolinsyy on nyt vahvistettu. Connecticutin oikeuslääkärin toimisto kertoi tällä viikolla, että Isaac Freeman III, tunnettu paremmin taiteilijanimellään Fatman Scoop, kuoli hypertensiivisen ja ateroskleroottisen sydänsairauden seurauksena. Tämä vahvistaa, että hänen kuolemansa elokuun lopussa oli luonnollinen. Scoop menehtyi kesken esiintymisensä Hamdenissa, Connecticutissa, kuten aiemmin uutisoimme.

Lue myös: Räppäri Fatman Scoop menehtyi kesken keikan Connecticutissa

Sydänsairaudet taustalla

Freemanin kuolemaan johtaneet sydänsairaudet, hypertensiivinen sydänsairaus ja ateroskleroosi, ovat yleisiä pitkään jatkuneen korkean verenpaineen seurauksia. Hypertensiivinen sydänsairaus voi ajan myötä heikentää sydämen toimintaa, ja ateroskleroosi puolestaan ahtauttaa valtimoita plakin kertymisen vuoksi, mikä rajoittaa verenkiertoa. Tällaiset sydänvaivat voivat johtaa vakaviin komplikaatioihin, kuten sydänkohtauksiin ja äkillisiin kuolemantapauksiin.

Freemanin elämä ja musiikillinen perintö

Fatman Scoop muistetaan erityisesti maailmanlaajuisesta hitistään Be Faithful, joka nousi listaykköseksi Ison-Britannian ja Irlannin musiikkilistoilla vuonna 2003. Scoop teki pitkän uran yhteistyössä monien suurten artistien kanssa, kuten Missy Elliottin kanssa kappaleella Lose Control, josta hänelle myönnettiin Grammy-palkinto.

Musiikkialan ikonina Freeman jätti jälkensä myös mentorina, televisiopersoonana ja äänenä animaatiosarjoissa. Hänen äkillinen poismenonsa on aiheuttanut syvää surua, ja hänen muistokseen järjestettiin muun muassa kynttilätilaisuus Hamdenissa, paikassa jossa hän esiintyi viimeisen kerran.

Lue myös: The Notorious B.I.G.:n Ready to Die täyttää 30 vuotta – ikoninen debyyttialbumi on yhä ajankohtainen

Ystävät ja kollegat muistelevat lämmöllä

Freemanin kuoleman jälkeen monet hänen kollegoistaan, kuten Missy Elliott ja Chuck D, ovat osoittaneet kunnioitustaan sosiaalisessa mediassa. Hänen edustajansa Sharron Elkabas kuvaili Freemanin olleen henkilö, jonka energisyys ja läsnäolo lavalla olivat vertaansa vailla.

Viime viikolla hänen kotikaupungissaan Harlemissa järjestettiin juhlatilaisuus Apollo Theaterissa, jossa muistettiin hänen elämäänsä ja musiikillista perintöään. Fatman Scoop jättää jälkeensä perheen ja laajan ystäväverkoston, mutta myös monen sukupolven musiikin ystävät, joita hänen musiikkinsa ilahdutti.

Hänen muistonsa ja musiikkinsa tulevat säilymään osana hiphopin historiaa ja kulttuuria.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Fatman Scoop (@fatmanscoop) jakama julkaisu

Lähteet: Los Angeles Times, USA Today