Ensimmäisen singlen tuottaja-albumiltaan julkaisseen Danitellon vauhti jatkaa kiihtymistään – tekikö tuottaja uuden ennätyksen?

Danitello poseeraa kameraa kohti. Ensimmäisen singlen tuottaja-albumiltaan julkaisseen Danitellon vauhti jatkaa kiihtymistään.
Danitello on ilmentymä uuden aallon suomalaisista tuottajista, joiden vaikutuspiiri on laaja.
Eero Oikarinen

Kahtena vuonna Grammy-gaalassa huomioidulla tuottaja Danitellolla on näpit pelissä monella albumilla. 

Danitello eli Daniel Okas on kiistämättä yksi Suomen ansioituneimmista tuottajista. Moni saattaa tuntea nimen yhtenä harvoista suomalaisista Grammy-ehdokkuuden saaneista tuottajista, mutta meriittejä löytyy myös kotimaan kentältä.

Perjantaina 6. syyskuuta tuottaja teki kenties jonkin sortin ennätyksen – Okas nimittäin toimii kahden samana päivänä julkaistun albumin vastaavana tuottajana. Eikä kyseessä ole mitkään pienten tekijöiden levyt, vaan Hugon debyyttialbumi Kehykset ja Jami Faltinin kolmas albumi Selviytyjä.

Vastaavalla tuottajalla tarkoitetaan kokonaisuuden tuotannollisista seikoista vastaavaa henkilöä, joka usein myös tuottaa suurimman osan kokonaisuuden biiseistä. Nyt edessä on myös hieman erilainen projekti, jossa Okas toimii vastaavana tuottajana.

Tuottaja-albumi

Okas kertoo jo pitkään haaveilleensa omasta tuottaja-albumista, mutta odottaneensa oikeaa hetkeä. Oikea hetki tarkoitti Okaksen tapauksessa sitä, että kompromisseja artistikattauksessa ei tarvitsisi tehdä.

Prosessi alkoi listasta artisteja, jotka hän haluaisi mukaan levylleen. Seuraavaksi oli biisi-ideoiden aika, jotka lopulta jalostuivat aihioiksi instrumentaaleista tai kertosäkeestä. Tähän mennessä kaikki levylle mukaan kysytyt artisti ovat vastanneet myöntävästi.

– Oon ottanu levylle mun mielestä Suomen kovimmat artistit. Kaikki tyypit ketä on mukana on taiteilijoita ketä arvostan suuresti. Mukana on myös biisinkirjottajia, ketä arvostan suuresti ja oon todella kiitollinen, että yhteistyömme jatkuu myös mun oman
projektin osalta, Okas kertoo.

Tehdessä musiikkia muille, on tuottajan rooli ikään kuin asiakaspalvelija – musiikki on siis artistista lähtevää, painottaa Okas.

– Toki tuon aina oman soossin ja näkemyksen tekemiseen, mutta tuottajana mun päätavote on tyydyttää ja innoittaa artistin tarpeet. Omissa biiseissä workflow on hieman eri. Mä oon taiteellisen vision takana ja oon pyrkinyt viemään artisteja sellaisiin paikkoihin missä ne ei ole aiemmin olleet, mutta jossa kuulen heidän toimivan vahvasti, hän jatkaa.

Ilmentymä ”omasta soossista” on ehdottomasti tänään julkaistu albumin ensimmäinen single Sitä samaa, jolla vierailee ennennäkemätön duo, Robin Packalen ja Bizi.

Alta pääset kuuntelemaan tuoreen singlen.