Eminem toi Barack Obaman lavalle Detroitissa – entinen presidentti viittasi ”Lose Yourselfiin” puheessaan

Barack Obama ja Eminem. Eminem toi Barack Obaman lavalle Detroitissa.
Obama ja Eminem yhdistivät voimansa Kamala Harrisin kampanjassa Detroitin vaalitilaisuudessa.
Eminem / Instagram

Eminem toi Barack Obaman lavalle Detroitin vaalitilaisuudessa, jossa entinen presidentti yllätti yleisön lainaamalla räppärin ikonista ”Lose Yourself” -kappaletta. Tilaisuudessa Obama ja Eminem yhdistivät voimansa Kamala Harrisin kampanjan tueksi.

Entinen Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pääsi yllättämään yleisön Kamala Harrisin vaalitilaisuudessa Detroitissa, kun hän astui lavalle Eminemin kutsumana ja päätti heittää muutaman rivin yhdestä rap-ikonin tunnetuimmista kappaleista. Eminem, joka on pitkään tukenut sekä Obaman että Harrisin poliittisia uria, esitteli Obaman tilaisuuteen vain kaksi viikkoa ennen vuoden 2024 presidentinvaaleja.

Lue myös: A$AP Rocky on ostamassa futisseuraa – 15 miljoonan punnan jättikauppa tekeillä

Obama ja Eminem lavalla yhdessä

Eminem, 52, ja Obama, 63, jakoivat hetken lavalla tiistaina 22. lokakuuta, kun he pyrkivät keräämään tukea Harrisin kampanjalle ennen vaalipäivää. Eminemin esittelyn jälkeen Obama aloitti puheensa lainaten räppärin vuoden 2002 hittikappaletta Lose Yourself.

– Minulla on ollut monia vaalitilaisuuksia, enkä yleensä jännitä. Mutta tänään Eminemin jälkeen tunnen oloni hieman hermostuneeksi, Obama aloitti, saaden yleisön nauramaan, ennen kuin hän siteerasi kappaleen tunnetut rivit: ”My palms are sweaty, knees weak, arms are heavy, vomit on my sweater already, Mom’s spaghetti.”

Eminem kehotti ihmisiä äänestämään

Eminem kertoi ennen Obaman esittelyä, että hän oli miettinyt tarkkaan, mitä halusi sanoa illan tilaisuudessa.

– Detroit ja Michigan merkitsevät minulle paljon, ja tänä vuonna meillä on erityisen tärkeä rooli vaaleissa. Haluan rohkaista kaikkia käyttämään ääntään ja menemään äänestämään, Eminem sanoi.

Hän myös korosti sananvapauden merkitystä ja ilmaisi huolensa siitä, että ihmiset saattaisivat pelätä ilmaista mielipiteensä.

– En usko, että kukaan haluaa Amerikkaa, jossa ihmisiä rangaistaan mielipiteidensä ilmaisemisesta, Eminem jatkoi.

Eminem ja poliittiset kannanotot

Eminem on tunnettu poliittisista kannanotoistaan, erityisesti entistä presidenttiä Donald Trumpia kohtaan. Vuoden 2017 BET Awards -gaalassa hän esitti lähes viiden minuutin freestyle-rapin, jossa hän arvosteli Trumpia, viitaten muun muassa Charlottenvillen valkoisen nationalistien mielenosoitukseen. Samana vuonna Eminem julkaisi myös kappaleen Framed, jossa hän otti jälleen kantaa Trumpin politiikkaan.

Vaikka Eminemin ja Obaman yhteinen hetki Detroitissa toi kevennystä vaalikampanjointiin, se muistutti myös artistin pitkäaikaisesta sitoutumisesta poliittisiin kysymyksiin ja sananvapauden puolustamiseen.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Marshall Mathers (@eminem) jakama julkaisu