Eminem lopettaa Slim Shady -alter egonsa uuden albumin myötä

Eminem istuu sohvalle kädet ristissä
Toukokuussa Eminem julkaisi tekaistun Slim Shadyn muistokirjoituksen Detroit Free Pressissä uuden albumin kynnyksellä.
Universal Music

Rap-ikoni Eminem on julkaissut 12. albuminsa ”The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)”, joka päättää hänen pitkäaikaisen alter egonsa, Slim Shadyn, tarinan.

Eminem, oikealta nimeltään Marshall Mathers III, on tehnyt näyttävän paluun musiikkikentälle uudella albumillaan The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce), joka julkaistiin tänään, 12. heinäkuuta. Albumi sisältää 19 kappaletta ja sen ovat tuottaneet muun muassa Dr. Dre, Luis Resto ja Mike Strange. Levyllä kuullaan vierailijoina useita tunnettuja artisteja, kuten Jelly Roll, Skylar Grey, JID, Big Sean sekä Eminemin tytär Hailie.

Eminem on aiemmin julkaissut kaksi singleä albumilta, Houdini ja Tobey. Houdini on ollut erityisen menestyksekäs Suomessa, ylittäen kultarajan ja noussut radiolistan seitsemänneksi. Kappale on myös pitänyt paikkansa Suomen Spotify-listan Top 50:ssä julkaisustaan lähtien.

Slim Shadyn tarinan päätös

Albumi on konseptialbumi, joka on tarkoitettu kuunneltavaksi alusta loppuun. Siinä Eminem jättää hyvästit psykoottiselle ja sadistiselle alter egolleen, Slim Shadylle. Albumin nimikkokappaleiden lisäksi siinä on kolme välisoittoa ja kappaleita, jotka viittaavat Eminemin uran alkuaikoihin, kuten Guilty Conscience 2, jatko-osa vuoden 1999 hittikappaleelle Guilty Conscience.

Albumin julkaisuun on liittynyt useita provokatiivisia tempauksia. Esimerkiksi Tobey-musiikkivideossa Eminem kuvaannollisesti pilkkoo Slim Shadyn moottorisahalla. Lisäksi toukokuussa hän julkaisi tekaistun muistokirjoituksen Detroit Free Pressissä, jossa hän suretti hahmonsa ”kärsinyttä olemassaoloa”.

Mike Saputon suunnittelemassa kansitaiteessa nähdään nuori Slim Shady suljettuna ruumispussiin, mikä liittyy albumin nimeen: The Death of Slim Shady. Fonttityyli ja väri kunnioittavat Eminemin vuoden 1999 julkaisun, The Slim Shady LP, kansitaidetta.

The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce) -levyn kansi

Tunnetta ja kritiikkiä

The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce) esittelee Eminemin taiturimaisen lyriikan, joka vaihtelee humoristisen ja kriittisen välillä. Albumilla käsitellään myös henkilökohtaisia teemoja, kuten isyyttä ja perhesuhteita. Kappaleessa Temporary kuullaan ääninauhoja Eminemin ja hänen tyttärensä Hailien välisestä vuorovaikutuksesta, mikä luo nostalgisen tunnelman pitkäaikaisille faneille.

Albumin päätöskappaleessa Somebody Save Me Eminem esittää anteeksipyyntöjä lapsilleen ja pohtii menneitä vuosiaan, jotka menivät hukkaan huumeiden takia. Kappaleen kertosäkeessä kuullaan Jelly Rollin sydäntä särkevä laulu, joka tekee siitä albumin tunteikkaimman kappaleen.

Eminem edelleen huipulla

Eminem on tällä hetkellä Spotifyn kuunnelluin rap-artisti kuukausitasolla. Hänen kolme viimeisintä albumiaan, Revival (2017), Kamikaze (2018) ja Music To Be Murdered By (2020), debytoivat Suomen ja Yhdysvaltojen albumilistojen kärjessä ja ovat kaikki ylittäneet vähintäänkin platinarajan Suomessa. Eminem oli myös viime vuosikymmenen kuunnelluin ulkomainen artisti Suomen Spotifyssa.

The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce) tarjoaa kuulijoille intensiivisen matkan Eminemin ja hänen alter egonsa väliseen kamppailuun, joka päättyy Slim Shadyn lopulliseen lepoon. Albumi on kunnianosoitus yhdelle rap-musiikin ikonisimmista hahmoista ja se jättää pysyvän jäljen Eminemin uraan.

Alta voit kuunnella Slim Shadyn tarinan päätöksen. Samalla voi todeta, että aiemmin uutisoitu vuotanut biisilista oli totaalisen väärä.