Elektroninen musiikki kohtaa rapin – Chase & Status ja Stormzy yhdistivät voimansa uutuussinglellä

Stormzy istumassa nojatuolilla.
Stormzy nähtiin tänä vuonna esiintymässä Ruisrockissa.
Adama Jollah

Brittiläinen elektronisen musiikin duo Chase & Status ja rap-tähti Stormzy ovat julkaisseet yhteisen singlen BACKBONE. Yhteistyötä on odotettu kuumeisesti sen jälkeen, kun Stormzy liittyi yllättäen duon lavalle Ibizalla tänä kesänä.

Brittiläinen elektronisen musiikin duo Chase & Status ja rap-artisti Stormzy ovat yhdistäneet voimansa uudella singlellään BACKBONE, joka julkaistiin juuri kesän lopulla. Kappaleessa yhdistyy Chase & Statusin energinen tuotanto Stormzyn voimakkaaseen ja intensiiviseen räppiin, mikä luo vahvan ja tarttuvan kokonaisuuden. Yhteistyötä on odotettu kuumeisesti siitä lähtien, kun Stormzy yllättäen liittyi Chase & Statusin lavalle Ibizalla kesällä. Yllättävä esiintyminen herätti valtavasti huomiota sosiaalisessa mediassa ja herätti kiinnostusta tulevaa julkaisua kohtaan.

Chase & Status kommentoi yhteistyötä innostuneesti:

– Olemme innoissamme saadessamme työskennellä Stormzyn kaltaisen legendan kanssa. Olemme pitkään halunneet yhdistää hänen energiansa meidän musiikkiimme, ja vihdoin fanit pääsevät nauttimaan tästä yhteistyöstä.

Chase & Status on saavuttanut valtavaa suosiota innovatiivisella lähestymistavallaan erityisesti drum & bass- ja dubstep-musiikkityyleissä. Duo on kerännyt yli 320 miljoonaa striimiä ja heidät tunnetaan energisistä live-esiintymisistään sekä useista hittisingleistään, kuten Baddadan ja Disconnect. Tänä vuonna heidät palkittiin vuoden tuottajina BRIT Awards -gaalassa, mikä on vain yksi osoitus heidän vaikutusvallastaan musiikkimaailmassa. Chase & Status esiintyi tänä vuonna myös Suomessa Ilosaarirockin pääesiintyjänä.

Stormzy puolestaan on yksi brittiläisen rap-musiikin suurimmista tähdistä, joka on auttanut nostamaan lajityypin globaaliin suosioon. Hänen esikoisalbuminsa Gang Signs & Prayer (2017) toi hänelle kaksi BRIT Awards -palkintoa, ja seuraavat albumit Heavy Is The Head (2019) ja This Is What I Mean (2022) ovat vain vahvistaneet hänen asemaansa huipulla. Stormzy nähtiin myös Suomen festarikesässä, kun hän esiintyi Ruisrockissa.

Alta voit katsoa Ibizalla kuvatun livepätkän, jossa kuultiin aiemmin kolmikon yhteiskappale.