Dr. Dreltä ja Snoop Doggilta tulossa yhteislevy – yllätysartistina mukana Sting

Dr. Dre ja Snoop Dogg Coachella-festivaalin lavalla vuonna 2012.
Dr. Dre paljasti lisätietoja yhteislevystä eksklusiivisessa Entertainment Tonightin haastattelussa.
David Hwang

Dr. Dre ja Snoop Dogg valmistelevat yhteistä albumiaan Missionary, joka on määrä julkaista marraskuussa 2024. Dr. Dre lipsautti haastattelussa odottamattomia paljastuksia, mukaan lukien tiedon siitä, että albumilla tullaan kuulemaan myös legendaarista Stingiä.

Dr. Dre on antanut merkittävää uutta tietoa tulevasta Snoop Doggin kanssa tehdystä albumista, joka kantaa nimeä Missionary. Tieto tuli esille vahingossa, kun Dr. Dre puhui Entertainment Tonightille Olympialaisten päätösseremonian jälkeen. Haastattelussa Dr. Dre paljasti, että albumilla on mukana myös brittiläinen rocklegenda Sting.

– Meillä on Sting mukana yhdellä kappaleella, hän totesi ja lisäsi nopeasti, ”Minun ei olisi pitänyt paljastaa sitä, jos totta puhutaan.”

30 vuotta Doggystylestä: Uuden albumin luomisprosessi

Dre kertoi myös, millaista oli työskennellä Snoop Doggin kanssa nyt, 30 vuotta heidän Doggystyle-menestysalbuminsa jälkeen.

– Oli paljon hauskempaa nyt, koska olimme silloin lapsia – Snoop oli 19 ja minä noin kuusi vuotta vanhempi. Nyt molempien sanoituksissa ja musiikissa näkyy selvästi aikuisuuden tuoma kypsyys. Tämä on mielestäni parasta musiikkia, mitä olen urallani tehnyt – en ole tosissani!, Dr. Dre sanoi.

Hän myös paljasti, että albumin on määrä valmistua ja toimitettava syyskuun alkuun mennessä, jotta se ehtii julkaistavaksi marraskuussa.

Kappalemäärä ja musiikin tyylit

Albumin kappalemäärä on ollut keskustelunaihe, sillä Dr. Dre halusi 14 kappaletta, kun taas Snoop halusi 16.

– Olen nyt miksannut 11 kappaletta. Minun täytyy olla valmis syyskuun 1. päivään mennessä, jotta albumi voi ilmestyä marraskuussa, Dr. Dre paljasti.

Hän mainitsi myös, että vaikka hän on räppäämässä muutamalla kappaleella, vain yksi niistä saattaa päätyä lopulliselle albumille.

Kun Nischelle Turner kysyi Entertainment Tonightin haastattelussa albumin musiikkityyleistä ja siitä, millaisiin tilanteisiin albumi sopisi, Dre vastasi:

– Tämä on albumi, josta naiset tulevat pitämään, ja kuten sanoin, se osoittaa valtavan määrän kasvua ja kypsyyttä sekä sanoituksissa että musiikissa.

Yhteistyön pitkä historia

Dr. Dre ja Snoop Dogg ovat tehneet yhteistyötä useita kertoja vuosien varrella, alkaen Dren vuonna 1992 julkaistusta sooloalbumista The Chronic, jonka jälkeen kaksikko on työskennellyt yhdessä useissa hiteissä, kuten Still D.R.E. ja Forgot About Dre. He ovat esiintyneet yhdessä myös merkittävissä tapahtumissa, kuten vuoden 2022 Super Bowlissa ja viimeksi Pariisin Olympialaisten päätösseremoniassa.

Marraskuu näyttää olevan ihanteellinen ajankohta uuden Missionary-albumin julkaisulle, sillä se osuu yksiin Doggystyle-albumin 31-vuotisjuhlan kanssa. Kun albumi alun perin julkistettiin vuonna 2022, Snoop kutsui sitä heidän ”30-vuotisjuhla-albumikseen Doggystylestä”.

Jos Missionary julkaistaan Doggystylen juhlapäivänä, niin kuulemmeko kymmenen vuoden päästä heiltä vielä Cowgirl-nimisen levyn? Se jää nähtäväksi.

Alta voit katsoa eksklusiivisen Entertainment Tonightin -haastattelun.