Benny the Butcher saapuu Suomeen syyskuussa

Benny the Butcher pöydän ääressä.
Benny the Butcher esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa.

Kyseessä on legendaarisen Griselda-jäsenen ensimmäinen Suomen-keikka Tavastia-klubilla.

Rap-artisti Benny the Butcher, oikealta nimeltään Jeremie Damon Pennick, tekee odotetun ensiesiintymisensä Suomessa Helsingissä Tavastia-klubilla tiistaina 17. syyskuuta 2024. Buffalon katujen äänenä tunnettu Benny nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2018 debyyttialbumillaan Tana Talk 3. Artisti tunnetaan Griselda-kollektiivin keskeisenä jäsenenä yhdessä serkkujensa Westside Gunnin ja Conway The Machinen kanssa, ja heidän musiikkinsa tunnetaan 90-luvun rap-skenen inspiroimista raaoista ja rehellisistä tarinoista.

Buffalon katujen ääni ja itärannikon rap-ikonit inspiraationa

Benny the Butcherin musiikki ammentaa inspiraatiota erityisesti 1990-luvun puolivälin itärannikon rap-ikoneista, kuten Mobb Deep ja Wu-Tang Clan. Artisti on saanut kiitosta rehellisistä ja elämänmakuisista tarinoistaan, jotka kertovat hänen nuoruudestaan huumekauppiaana Buffalossa. Benny on myös perustanut Black Soprano Mafia -kollektiivin.

Kriitikoiden ylistämä artisti ja uudet julkaisut

Benny on tehnyt läpimurtonsa poikkeuksellisen myöhään, vasta yli 30-vuotiaana, mutta hänen julkaisemansa albumit, kuten The Plugs I Met (2019) ja Burden of Proof (2020), ovat saaneet kriitikoilta ylistystä. Tänä vuonna Benny on julkaissut albumin Everybody Can’t Go Def Jam -levy-yhtiön kautta ja lupaa vielä kaksi uutta albumia vuoden aikana. Tavastian keikalla kuullaan todennäköisesti myös kappaleita hänen tuoreimmalta albumiltaan Summertime Butch.

Liput keikalle voit hankkia Tiketistä. Alta voit tutustua artistin kovimpiin hitteihin.