Averagekidluken debyyttialbumi tarkastelee rakkautta ja suhteita eri näkökulmista

Averagekidluken debyyttialbumilla on yhteensä 12 kappaletta, joista puolet oli julkaistu jo etukäteen.
Vinny Holmberg

Averagekidluken 12 kappaleen debyyttialbumi kulkee nimellä Yuno.

Averagekidluke, joka sekoittaa sujuvasti suomea ja englantia biiseissään, on noussut Spotifyn kärkeen useiden singlejen myötä. Viimeisin single ennen debyyttialbumia oli Vitun hyvin, jossa vierailevat Terapeutti-Ville ja Turisti.

Nyt artisti julkaisi ensimmäisen suuremman kokonaisuuden uransa aikana. Debyyttialbumi YUNO on 12 kappaleen kokoelma, jossa kuullaan skaala tunnetiloja ja näkökulmia rakkauden ja ihmissuhteiden tematiikasta.

Albumilla kuullaan myös laaja ja vaikuttava joukko vierailevia artisteja Turistin lisäksi: mukana ovat kotimaisen musiikkikentän kärkinimet Ibe, William, Kerza, Shrty, Ege Zulu ja Bizi.

– Tässä on erilaisii vibei ja aspektei rakkaudesta ja suhteista.

Averagekidluke oli aikaisemmin tänä kesänä haastattelussa Klangilla kappaleensa Rauhaa singlen kautta. Albumikokonaisuutta työstettiin paljolti Espanjassa yhdessä kotimaisella kentällä vaikuttavaa tehneiden tuottajien, Kim sekä Wille Mannilan kanssa.

Ajatus debyyttikokonaisuuden tekemisestä lähti liikkeelle yhteisestä biisistä Iben kanssa.

– Ghetto loven jälkeen päätin, et haluun tehä albumin. Yhteensä tää oli työn alla joku 9-10 kuukautta.

Parhaat muistot projektista liittyvät juuri Espanjan lämpöön, sillä inspiroiva ympäristö ja luotettavat tuottajat loivat otollisen ilmapiirin musiikin tekemiselle.

– Pystyin uimaan samalla, kun Wille ja Kimi teki biittii, nauhotin kans ulkona! Se oli inspiroiva paikka duunaa musaa, hän muistelee.

Albumin kappaleet ovat artistille henkilökohtaisia, sillä useimmat sanoitukset pohjautuvat hänen omiin tai läheistensä kokemuksiin.

– Puhun mun omist kokemuksist, jonkun muun kokemuksist tai sit välil täysin keksityst jutusta. Käytän mennyt perspektiivii useessa, ja ne tarinat on sellasii jotka ollu ajallaan henkilökohtasii mut nyt ne tunteet on sit jo läpikäytyi ja vanhoi.

Averagekidluke kertoo halunneensa valita projektille kappaleet joita myös hänen kuulijansa varmasti fiilistelisivät, jonka vuoksi kokonaisuudelle päätyneet biisit ovat käyneet myös räppärin ystävien läpi ennen päätöksiä.

– Kuunneltiin friendien kaa läpi kaikki, koska halusin nähdä niidenki fiiliksii et mitkä on kovii. Siin kävi tuuri et ne fiilas samoi kun mä ite! Mulle on musiikissa tärkeintä et siihen voi samaistuu koska mun pääs sellanen musa on parast. Haluisin et jengi ottaa tän kokonaisuuden silleen omanaan ja kuuntelee tavallaa omal korvalla sen, hän tiivistää.

Visuaalisesti artistille on tärkeää luoda itsensä näköistä rentoa ilmettä: kuvaaminen on mieluisinta paikoissa, joissa voisi viettää aikaa muutenkin.

– Ain ku teen jonkun biisin nii mul jää joku juttu päähän et milt haluisin et ne näyttää. Tykkään kuvaa paikois mis oisin normistikki, mis mul on mukava olla ja pysyy sellaset hyvät vibat. En tykkää et on liikaa kaikkee, vaa et niis välittyy semmonen chilli ja fresh fiilis.

Kokonaisuudelta julkaistiin singleinä etukäteen biisit Ghetto Love, Rich Man, Sunkaa aina, Rauhaa, Älä Lopeta, Vitun hyvin.

Ota YUNO kuunteluun tästä: