Asla Jo edustaa uudenlaista vaihtoehtoisen popin aaltoa

Asla Jo junalaiturilla odottamassa. Asla Jo edustaa uudenlaista vaihtoehtoisen popin aaltoa.
Asla Jo julkaisi debyyttisä Jämät 2022.
Peik Pesonius

Suomessa on viime vuosina nostanut päätään moni lahjakas biisinkirjoittaja ja Asla Jo on yksi heistä.

Asla Jo on julkaissut vasta kuusi biisiä mutta yksi asia on selvä – kyseessä on ilmiömäinen biisinkirjoittaja. Viimeisin todiste siitä on perjantaina julkaistu biisi Dementia, joka on artistin toinen julkaisu levy-yhtiö Kaiku Recordingsin alla.

Biisillä artisti käsittelee mitä muutakaan, kuin kipeät arvet jättänyttä ihmissuhdetta. Vaikuttava tarinankerronta ei kuitenkaan rajoitu vain yhteen teemaan, vaan kertoja käsittelee aihetta nerokkaalla tavalla dementoituneen mummon kautta. ”Mummolla on dementia, voi kun mäkään en muistais sua”, kuuluu kertosäkeen viimeiset sanat.

Yksi ihmissuhde nähdään biisillä kolmen ihmisen näkökulmasta; itse satutetun kertojan, dementoituneen mummon sekä kolmannen osapuolen. Samalla biisi muistuttaa myös elämän rajallisuudesta. Siinä missä artistin paluusingle Ihan vähän vaan tarjosi ripauksen toivoa, on uusin suorastaan raadollinen. Artisti kuitenkin kuvailee Instagramissa biisin olevan ensimmäinen, joka tuntuu täysin omalta.

Asla Jo:n laulunkirjoittajan lahjoja on nähty myös oman tuotannon ulkopuolella, kun artisti on ollut kirjoittamassa esimerkiksi Edictin ja F:n suursuosioon noussutta En sitä tarkoittanut -biisiä.

Aslan kaltaiset artistit tuntuvat suorastaan uudelta vaihtoehtoisen popin aallolta, joka on viime vuosina nostanut päätään. Vastaavankaltaista laulunkirjoittajan talenttia tarjoavat Suomessa muun muassa mainittu Edicti, Pehmoaino, Alma Alanko ja Annika Pudas, joka on ollut myös kirjoittamassa Dementia-biisiä.

Alta pääset kuuntelemaan Aslan tuoreen biisin.