”Asiat kyl järjestyy, kunhan ei luovuta” – Joe L julkaisi singlen ihmissuhteiden haasteista

Joe L poseeraa aurinkolasit päässä. Joe L julkaisi singlen ihmissuhteiden haasteista.
Joe L on tunnettu koskettavasta soundistaan, joka ei jätä kuulijoita kylmäksi. Uusi single käsittelee muun muassa ihmissuhteiden haasteita.
Eero Oikarinen

Joe L on noussut suomalaisten sydämiin omaleimaisella soundillaan ja vahvasti tunteita koskettavilla kappaleillaan. Toukokuussa julkaistu toinen albumi on jo kerännyt yli 14 miljoonaa striimausta ja saavuttanut kultarajan. Nyt nuori artisti palasi uuden singlen myötä, jonka hän julkaisi perjantaina, 11. lokakuuta.

Raumalaislähtöinen Joe L julkaisi uuden singlensä Toista sua, joka hänen mukaansa toimii kuulijoille muistutuksena siitä, että vaikeinakin hetkinä asioilla on tapana lopulta järjestyä, vaikka elämä saattaisi hetkittäin tuntua raskaalta.

Nuoren artistin ura on ollut nousujohteinen alusta lähtien, ja hänen ensimmäinen albuminsa Joe W on striimannut jo yli 32 miljoonaa kertaa. Albumin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Käytöstapoi yhdessä William, joka on saavuttanut tuplaplatinaa, ja hitit Ovet paukkuu jälleen Williamin kanssa sekä DEEP DOWN yhdessä Costin kanssa. Oman tuotantonsa lisäksi Joe L on tuottanut menestyssinglejä muille artisteille, kuten Williamin suositun Penelope-kappaleen.

Lue myös: Chief Keefin dokumentti tekeillä – Cole Bennett ja Lyrical Lemonade mukana projektissa

Tuotantoprosessi – Flunssa ei hidastanut tahtia

Klangi haastatteli artistia koskien tuoreen singlen taustoja ja tuotantovaihetta. Joe L kertoi haastattelussa uuden kappaleen synnystä, ja muisteli sessioita kesäkuulta.

– Oltiin sovittu Hulkon ja Emman kanssa sessarit kesäkuulle. Vaikka olin vähän flunssanen, ei annettu sen hidastaa menoa, fiilis oli kohdillaan heti alusta lähtien ja löydettiin yhteinen sävel tosi nopeesti, Joe L muistelee.

Tuotantoprosessin alkuvaiheessa artistilla oli selkeä visio uuden kappaleen tyylistä, jonka pohjalta biitti tuli valmiiksi heti kättelyssä.

– Studiolla näytin Hulkolle, millaisen rytmin haluaisin rumpuihin, ja siitä inspiroituneena hän sai biitin käytännössä valmiiksi saman tien, hän kertoo.

Ihmissuhteiden teemat ja musiikin henkilökohtainen kosketus

Artistin mukaan uuden singlen teemat liikkuvat ihmissuhteiden ja parisuhteen haasteiden ympärillä, mikä ei ole Joe L tuotannolle vierasta.

– Parisuhde tai ihmissuhteet ei oo aina pelkkää ruusuilla tanssimist eikä niiden kuulukaan olla, Joe L kommentoi.

Hän uskoo, että vastoinkäymiset vahvistavat suhdetta, ja tämä ajatus näkyy vahvasti kappaleessa. Sanat toimivat artistin mukaan samalla myös henkilökohtaisena muistutuksena hänelle itselleen.

– Asiat kyl järjestyy kunhan ei luovuta, artisti lisää.

Joe L myös myöntää, että hänen kaikki kappaleensa ovat hänelle jollain tapaa henkilökohtaisia, ja sama pätee myös tähän tuoreeseen julkaisuun. Hän kertoo, että musiikin tekeminen on keino käsitellä vaikeita tunteita ja elämäntilanteita. Kuuntelijoiden palaute siitä, kuinka hänen musiikkinsa on auttanut heitä pääsemään yli vaikeista ajoista, on ollut artistille erityisen merkityksellistä.

– Se on hulluu kuulla miten tullu kuuntelijoilta palautetta, et oma biisi on ollu tosi iso osa niiden elämää tai auttanu niitä käsittelee tunteita tai pääsee yli jostain vaikeista elämänvaiheista, artisti kommentoi.

Uudet sävyt, mutta tuttu soundi iski kuulijoihin

Vaikka Joe L on jo vakiinnuttanut oman tunnistettavan tyylinsä, hän kokee silti tuoneensa jotain uutta tähän julkaisuun.

– Mun mielest täs kuulee sen tutun Joe L soundin mut silti tää eroaa jotenki mun aiemmist biiseist, täs on jotain uutta ja freesii, artisti kuvailee.

Fanien vastaanotto on ollut jälleen kerran positiivinen, vaikka artisti myöntää, että uuden musiikin julkaiseminen neljän kuukauden tauon jälkeen hieman jännitti.

– Vähän jännitti miten jengi ottaa ton vastaan, mutta sain yllättyy positiivisesti miten paljon tuli hyvää palautetta ja miten monet mun musaa oikeesti kuuntelee, se usein unohtuu ku tekee vaa musaa, Joe L muistelee.

Keikkamyyntisopimus, festarilavat ja tulevaisuuden suuunnitelmat

Kävimme myös keskustelua koskien artistin tulevaisuuden suunnitelmia, jotka luonnollisesti ovat musiikki painotteisia.

– Tän hetken suunnitelma on vaa tehä mahdollisimman hyvää musaa ja paljon biisejä, pari sinkkuu on jo valmiina, Joe L kertoo innostuneena.

Vaikka Joe L tuotanto on saanut laajasti huomiota, hän on myös tunnettu energisistä live-esiintymisistään. Artistin keikkamyyntisopimus Team Agencyn kanssa on vienyt hänet Suomen festari- ja klubilavoille jo vuodesta 2022 lähtien. Syksyn keikkakalenteri on hyvää vauhtia täyttynyt, ja Joe L on valmis tarjoamaan yleisölle unohtumattomia hetkiä muun muassa Kempeleessä, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Tuoreen julkaisun voit kuunnella alta.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!