Aito räppi bäkkii – Noitatohtorin biisillä iso kattaus aina MC Rambosta Luurangiin

Noitatohtori hengailemassa kallion vieressä
Noitatohtorin uudella biisillä on kaikkiaan kahdeksan vierailevaa artistia.

Myös Jänöklubi-kokoonpanosta tuttu Noitatohtori kertoo haluavansa kunnioittaa hip hopin perinnettä ja uusi biisi on selkeä osoitus siitä. 

Biitin korkeat taajuudet alkavat looppaamaan ja tyyli tuo heti tietyn mielleyhtymän – tällä biisillä ei räpätä rahasta ja rikkauksista. Biisin nimi on ARB (Aito räppi bäkkii) ja artisti Noitatohtori. Feattaajia biisillä on seitsemän: MC Rambo, Mäk Gälis, Neal Low, Luurang, Hugo Toosi, 219osok ja Blandis.

Äkkiseltään biisin kliseisen katkuinen nimi nostattaa ennakkoluuloja, taasko yksi aitopää joka tekee ”oikeaa räppiä”? Kappale kuitenkin tuntuu raikkaalta tuulahdukselta, ikään kuin uudelta aallolta originaalimman puoleiseen skeneen. Nykypäivän standardeilla pitkähkö biisi ei sisällä yhtäkään kertosäettä ja artistit onnistuvat viihdyttämään koko kuuden minuutin ajan.

Kahdeksan nimen kokoonpano on vähintäänkin ennennäkemätön ja siinä kohtaavat og-rapin legendat ja nuoremmat tekijät. Jänöklubi-kokoonpanostakin tuttu Noitatohtori kertoo kokoonpanon päätyneen yhteen seuraavasti.

– 219osokin, sekä Mäk Gäliksen kanssa oltiin puhuttu aiemmin, et pitäis tehdä yhessä musaa. Kaikki muut on mun frendejä entuudestaan ja tuntu siltä, et jokasen verse tuo biisiin jotain lisää, sekä kaikkien tyylit sopii hauskalla tavalla yhteen. Tää possebiisi ideana sopi kaikille hyvin, nii ruvettiin hommiin!

– Featit oli aika itsestäänselviä, koska haluan aina tehdä musiikkia omien frendien kanssa. Myöskin sellaisten artistien kanssa, joita oon kuunnellut pitkään ja varsinkin, jos he vaikuttavat samanhenkisiltä ihmisiltä. Musakentällä on tosi paljon lahjakkaita tekijöitä, jotka eivät ole massan suosiossa, mut osaa sylkee paremmin kuin moni muu, hän jatkaa.

Perinteet kunniaan

Noitatohtori on parin vuoden aikana tullut tutuksi originaalin puoleisesta tyylistään. Artisti kertoo etenkin haluavansa tehdä aitoa hip hopia kunnioittaen genren juuria. Sanoma on siis selkeä – aito räppi bäkkiin.

– Tavoitteenani on sanoittaa musiikkia sellaisella sanomalla, että sen voi tuntea biiseissä. Koen, että hiphop genrenä on hyvä kanava tuoda omaa maailmankuvaa, poliittista näkökulmaa ja vaihtoehtoisia mielipiteitä esille. Kaiken ei aina tarvitse olla todella diippiä tai maailmaa mullistavaa, mutta kuitenkin toivon, että räppikulttuurissa ihmiset käyttäisivät enemmän aivojaan kuin rahaa.

– Jos joku ei ymmärrä mun musaa ja motiiveja se ei oo multa pois, koska se tuskin ymmärtää mistään muustakaan sen enempää, mutta toivon, että jengi heräisi edes joskus tähän todellisuuteen. Kaikissa asioissa ei tarvitse matkia Yhdysvaltojen tai muunkaan maailman megatrendejä, missä mennään rahankiilto silmissä studiolle äänittämään kädenlämpöisiä poppikertsejä ilman mitään oikeaa sanottavaa.

Alta voit katsoa tuoreen biisin musiikkivideon, jonka on kuvannut Eetu Pitkänen.