A$AP Rocky on ostamassa futisseuraa – 15 miljoonan punnan jättikauppa tekeillä

A$AP Rocky puku päällä. A$AP Rocky ostamassa futisseuraa.
Tekeekö A$AP Rocky siirtoa musiikista jalkapallon pariin?
Cam Hicks

The Sun -lehden mukaan A$AP Rocky on ostamassa futisseuraa, Tranmere Roversia, ja suunnitteilla on 15 miljoonan punnan kauppa. Rap-artisti on osa sijoittajaryhmää, jota johtaa tunnettu julkkisasianajaja Joe Tacopina.

Yhdysvaltalainen rap-artisti A$AP Rocky on aikeissa ostaa englantilaisen Tranmere Rovers -jalkapalloseuran The Sun -brittilehden mukaan. Rap-artisti on osa sijoittajaryhmää, jota johtaa tunnettu julkkisasianajaja Joe Tacopina. Tacopina on myös edustanut entistä Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Lue myös: Rihanna yllätti: DM-pyyntö nosti nousevan R&B-artistin valokeilaan

80 prosentin osake Tranmere Roversista

Raporttien mukaan 36-vuotias A$AP Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, on mukana neuvotteluissa 80 prosentin omistusosuudesta, jonka arvo on noin 15 miljoonaa puntaa. Tacopinan kerrotaan olleen neuvotteluissa englantilaisen League Two -sarjassa pelaavan Tranmere Roversin kanssa jo yli kuuden kuukauden ajan.

Kauppa odottaa Englannin jalkapalloliiton (EFL) hyväksyntää, mutta seuran ostaminen näyttää erittäin todennäköiseltä. Kaupan jälkeen Rocky ja Tacopina ovat suunnitelleet osallistuvansa otteluihin seuran kotikentällä, Prenton Parkilla.

– Rocky on tiiviisti Joen kanssa ja on mukana Tranmere-ostoksessa. Joe on jo käynyt Tranmeren otteluissa, ja Rocky aikoo tulla mukaan heti, kun kauppa on varmistunut, lähde kertoo The Sunille.

Dokumenttisarja suunnitteilla?

Lisäksi huhujen mukaan kaupan yhteyteen on suunnitteilla dokumenttisarja, joka seuraisi Tranmere Roversin tarinaa samankaltaisella tyylillä kuin menestynyt Welcome to Wrexham -sarja. Kyseinen Disney+-sarja kertoo Hollywood-tähtien Rob McElhenneyn ja Ryan Reynoldsin matkasta, kun he ostivat walesilaisen Wrexhamin jalkapalloseuran ja nostivat sen League One -tasolle.

Tacopina näkee Tranmere Roversin olevan aliarvostettu ja uskoo, että julkkisten tuki ja älykäs markkinointi voivat kääntää seuran onnen.

– Joe ajattelee, että Tranmere – kuuluisa seura lähellä Liverpoolia – on aliarvostettu, ja julkkistuen avulla hän voi muuttaa sen suunnan, lähde lisää The Sunille.

Tacopina tunnettu jalkapallon sijoittaja

Joe Tacopina on jo kokenut nimi jalkapallomaailmassa, erityisesti Italiassa. Hän oli osa yhdysvaltalaista ryhmää, joka osti AS Roman vuonna 2011, mutta siirtyi myöhemmin Bolognan omistajaksi. Vuosina 2015–2020 hän johti venetsialaisseuraa, Veneziaa, nostaen sen Italian neljänneksi korkeimmasta sarjatasosta toiseksi korkeimmalle. Vuonna 2021 hän osti SPAL-joukkueen, joka kuitenkin putosi kolmannelle sarjatasolle viime kaudella.

Tranmere Roversin ostosuunnitelmat ovat nyt Tacopinan ja A$AP Rockyn käsissä – seuraavaksi odotetaan Englannin jalkapalloliiton hyväksyntää kaupalle.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

Lähteet: The Sun