50 Centin Many Men -kappaleen suoratoistot nousivat 250% Donald Trumpin murhayrityksen jälkeen

50 Cent poseeraamassa kädet yhdessä ja klassinen NY-lippis päässä
50 Cent nähtiin viimeksi keikkakiertueella Suomessa vuonna 2022.
Live Nation

Donald Trumpin murhayritys kampanjatilaisuudessa on nostanut 50 Centin ikonisen kappaleen ”Many Men (Wish Death)” uudelleen suosioon, ja sen suoratoistot ovat kasvaneet huimat 250%. Tapahtuma on myös inspiroinut konservatiivista räppäriä Tom MacDonaldia julkaisemaan uuden singlen ”You Missed”, jossa hän ottaa kantaa tilanteeseen.

Hieman yli viikko sitten tapahtunut Donald Trumpin murhayritys on aiheuttanut jännittäviä vaikutuksia musiikkimaailmassa. Erityisesti 50 Centin ikoninen kappale Many Men (Wish Death) on kokenut valtavan suoratoistojen nousun.

Suoratoistojen kasvu ja sosiaalinen media

Lauantai-iltana 13. heinäkuuta maailma järkyttyi uutisesta, kun Yhdysvaltojen entiseen presidenttiin Donald Trumpiin oli kohdistettu murhayritys kampanjatilaisuudessa Butlerissa, Pennsylvaniassa. Tapahtuman seurauksena ihmiset kääntyivät nykyaikaisen kulttuurin luotettavimpaan lohtulähteeseen: meemeihin. Yksi yleisimmistä meemeistä vertasi Trumpia räppäri 50 Centiin, joka tuli kuuluisaksi sen jälkeen, kun häntä ammuttiin yhdeksän kertaa.

50 Cent itse osallistui keskusteluun jakamalla kuvan ikonisesta Get Rich or Die Tryin’ -albumin kannesta, johon oli lisätty Trumpin pää hänen omansa tilalle. Kuvatekstinä hän käytti huumoria: ”Trump gets shot and now I’m trending.”

Suoratoistojen kasvu

Trumpin murhayrityksen jälkeen Many Men (Wish Death) nousi nopeasti suosituimmaksi kappaleeksi TikTok-videoissa, jotka käsittelivät tapahtumaa. Kappaleen kertosäe ”Many men/ Wish death ‘pon me” resonoi kuulijoiden keskuudessa. Tämän seurauksena kappale keräsi yli 2,2 miljoonaa suoratoistoa Yhdysvalloissa 13.-15. heinäkuuta, mikä on 250% enemmän kuin edellisellä viikonloppujaksolla. Lisäksi kappaleen myynti nousi merkittävästi, yltäen yli 2 000 myyntikappaleeseen.

Tom MacDonald ja uusi kappale ”You Missed”

Myös konservatiivinen räppäri Tom MacDonald tarttui tilaisuuteen ja julkaisi uuden singlen You Missed sunnuntaina 14. heinäkuuta. Kappaleen alussa lauletaan ”They burning the country down with they progressiveness/ It started with changing what gender is” ja se syyttää ”pahaa” woke-vasemmistoa murhayrityksestä, pilkaten: ”B–ch, you missed/ Thank god the left can’t aim!”

50 Centin tuottajan reaktio

50 Centin Many Men -kappaleen tuottaja, Darrell ”Digga” Branch, kertoi TMZ:lle, että vaikka kappaleen uudelleen nousu suosioon on positiivista, hän ei ole tyytyväinen siihen, että kappaletta käytetään Trumpin ”gangsterimaisen” imagon rakentamiseen. Branch paljasti, että hän ei voi sietää Trumpia ja pitää tilannetta ironisena. Hän sanoi myös, että jos Trump yrittää käyttää kappaletta kampanjassaan, hän aikoo puuttua asiaan.

Trumpin selviäminen ja julkinen reaktio

Trump itse välttyi vakavalta loukkaantumiselta kääntäessään päänsä hieman oikealle juuri ennen laukauksen ampumista, jolloin luoti raapaisi vain hänen korvaansa. Hän kuvaili tapausta ”ihmeeksi” New York Postille. Trumpin tukijat reagoivat innokkaasti sosiaalisessa mediassa, ylistäen hänen selviytymistään ja ehdottaen jopa patsaan rakentamista hänen kunniakseen.

Tapahtuma on osoittanut, kuinka vahvasti musiikki ja yhteiskunnalliset tapahtumat kietoutuvat toisiinsa. 50 Centin Many Men (Wish Death) on jälleen noussut esiin merkittävänä kappaleena, joka resonoi nykypäivän tapahtumien kanssa. Lisäksi Tom MacDonaldin nopea reagointi tapahtumaan osoittaa, kuinka artistit voivat hyödyntää ajankohtaisia tapahtumia luodakseen uutta musiikkia ja herättääkseen keskustelua.

Alta voit fiilistellä vanhaa klassikkobiisiä, joka on remasteroitu HD-laatuiseksi muutama vuosi sitten.